clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 23.06.2020

Na zápas s posledními Vítkovicemi se speciální akcí pro táty!

Jako souboj Davida s Goliášem. To nabídne zápas 26. kola FORTUNA:Národní ligy, ve kterém se utká domácí Dukla okupující čtvrtou příčku s beznadějně posledními Vítkovicemi. Dukla si na zápas připravila speciální akci ke Dni otců (21.6.). Tatové s dětmi budou mít vstupné zdarma.

Oba týmy se naposledy potkaly v říjnovém 12. kole, kdy Dukla na Městském stadionu v Ostravě zvítězila přesvědčivě 3:0. Bezezbytku tak naplnila předzápasové předpoklady. V prvním poločase se trefili Dominik Preisler a Lukáš Holík, ve druhé půli pak za Duklu zvyšoval na konečných 3:0 Vojtěch Hadaščok.

Zatímco Dukla v odehraných 25. kolech brala hned v jedenácti případech tři body za vítězství, tým Jaroslava Pindora slavil výhru pouze třikrát. K tomu přidaly Vítkovice čtyři remízy. S třinácti body na kontě tak okupují poslední příčku tabulky, na patnáctý Baník Sokolov ztrácejí čtyři body. K tomu ale mají jeden zápas k dobru, jejich vzájemné střetnutí s Třincem totiž odložil pozitivní test na koronavirus jednoho ze slezských hráčů.

Poslední zápas tak Vítkovičtí odehráli 17. června proti Ústí nad Labem (3:1). Získali tak oproti Dukle několik dní odpočinku i přípravy navíc.Nejlepším střelcem moravskoslezského soupeře je dvaadvacetiletý Ondřej Chvěja, který má na kontě čtyři góly. Naproti nejlépe střílejícím Pražanem je Lukáš Holík - ten s deseti brankami udržuje kontakt s čelem tabulky střelců.

Vedení Dukly si navíc připravila speciální akci k nedělnímu Dni otců. Tátové, kteří přijdou se svými dětmi, budou mít vstup na Julisku zdarma. Pro fanoušky pak i nadále platí omezení, která vyplývájí z bezpečnostních opatření namířená proti šíření koronaviru. Sezení na tribunách bude ob sedačku a mezi sektory nebude možné přecházet.