clanek-1
  • B-tým

  • 20.06.2020

Béčko zvládlo přípravu s Hostouní

Branky: 33. Hájek, 58. Brandl – 17. Kubeš, 82. Azilinon p.k., 89. Hodek

Sestava: Šťovíček - Mentberger (c) (70. Matoušek), Matoušek (50. Novák), Březina (50. Kovernikov), Ludvíček (50. Houha), Varačka (50. Dostál), Kim (50. Mejdr), Villaseca (70. Kim), Hrubeš (50. Fojt), Kubeš (50. Azilinon), Palacios (50. Hodek) [hokejové střídání]

Mladíci Dukly B v první dvacetiminutovce přehrávali domácí a ve 14. minutě po centru z pravé strany od Ludvíčka orazítkoval Kubeš tyč brány domácího gólmana Soukupa. V 17. minutě byl Kubeš úspěšnější a po přihrávce Kima dostal Duklu do vedení. V další dvacetimuntovce domácí přidali na důrazu, zpřesnili a zrychlili hru a výsledkem byly dvě nebezpečné akce. Ve 25. minutě střelu domácích z pravé spojky ze 13 metrů pozorný Štovíček vyrazil na roh a ve 30. minutě hlavička domácího záložníka z 15 metrů skončila v náručí Šťovíčka.

O pět minut později se domácí radovali z vyrovnání, střelou z 10 metrů vyrovnal po centru Kabeleho Hájek. Do druhého poločasu domácí vystřídali šest hráčů, výsledkem byla nadějná příležitost domácích ve 48. minutě. Dukla pak v 50. minutě vystřídala osm hráčů, ale přesto se domácí v 58. minutě po přihrávce Brejchy dostali Brandlem do vedení 2:1. Poté čerství hráči v dresu Dukly zlepšili kombinaci a výsledkem byl faul domácího brankáře na pronikajícího Azilinona a pokutový kop pro Duklu. Úspěšným exekutorem byl sám faulovaný Azilinon v 82. minutě – 2:2.

Následovaly nebezpečné akce ze strany Dukly, např. v 86. minutě po průniku Fojta po levé straně, na jehož střílený centr o fous nedosáhl dobíhající Azilinon. V v 88. minutě po pravé straně pronikl Houha, jehož křížná střela z 16 metrů jen těsně minula domácí branku. Nakonec po pěkné akci v 89. minutě po kombinaci Azilinona a Houhy zakončoval z blízkosti Hodek a stanovil tak konečný výsledek na 3:2.

Přípravný zápas splnil svůj účel pro oba týmy. Za zmínku stojí, že za domácí nastoupilo několik dřívějších hráčů Dukly, např. Soukup, Lohoyda a Brejcha.