clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 17.06.2020

Na Julisku přijede předposlední Baník Sokolov

Nehezká série, která způsobuje vrásky na čele a dostává tým pod tlak. I tak lze hodnotit tři porážky v řadě. Dukla nejprve ztratila body ve Vlašimi (2:0), doma podlehla vedoucím Pardubicím (1:0), a před pár dny na výjezdu v Ústí nad Labem vybuchla ve druhém poločase (3:2). Nyní ji čeká papírově slabší soupeř z FK Baník Sokolov, který okupuje patnáctou příčku tabulky. V odehraných 23. kolech se hráči z Karlovarského kraje radovali z tříbodové výhry čtyřikrát, k tomu pak přidali pět remízových zápasů.

Vedle třízápasové série bez bodu tak současná šňůra Sokolova budí pozornost. V posledních dvou kolech si totiž připsal dvě výhry. Na domácím hřišti porazil Ústí nad Labem 3:1. Ještě vyšším rozdílem pak doslova přejel Vítkovice (4:0). V jarní části soutěže to pro předposlední tým tabulky znamenal třetí bodový zisk. Přesto se stále pohybuje na příčce, která znamená pád do třetí ligy. Na čtrnáctý Varnsdorf mu scházejí čtyři body.

Hostující tým se v zářijovém zápase nedal snadno - Dukla sice zvítězila, ovšem byla to řádná přestřelka. Tři body si hráči žlutého baletu odvezli za výhru 3:2, když se dvakrát prosadil Filip Hašek a jednou Vojtěch Hadaščok. Právě druhý jmenovaný se v červnu začal po zranění postupně vracet do zápasového zatížení. Proti Ústí nad Labem začínal v základní sestavě a na trávníku strávil 57 minut.

Nejlepším střelcem Dukly zůstává Lukáš Holík, který si v jednadvaceti utkáních připsal celkem 10 přesných zásahů. Na čelo tabulky střelců, kam se posunul hradecký Adam Vlkanova, ztrácí jeden gól. Nejúspěšnějšími střelci Baníku Sokolov je dvojice Stanislav Vávra, a Adam Čihák - oba mají po třech brankách.

Díky uvolňování opatření může od pondělí na stadiony až 2500 lidí. Je však nutné zachovat oddělené skupiny po maximálně 500 fanoušcích. Proto je zakázáno přecházet mezi jednotlivými sektory.

Do konce základní části zbývá odehrát včetně dnešního utkání sedm kol. Dukla se postupně utká ještě s Prostějovem, Vítkovicemi, Chrudimí, Líšní, Varnsdorfem a k poslednímu zápasu bude zajíždět do dalekého Třince. Ačkoli v současnosti ztrácí na první Pardubice 18 bodů, ve hře jich je ještě spousta.