clanek-1
  • Klub

  • 09.06.2020

Prohlášení majoritního akcionáře Dukly Praha

Vzhledem k tomu, že se na sociálních sítích (webová stránka Dukly, Facebook) čas od času objevují absurdní prohlášení některých našich „příznivců“, např. po porážce ve Vlašimi, cítím povinnost vůči našim skutečným fanouškům a fotbalové veřejnosti obecně vydat následující prohlášení.

  • Pro udržení Dukly v první lize jsem osobně udělal maximum a angažoval v průběhu neslavně rozjeté sezóny 2018/2019 i hráče za podmínek, které šly vysoko nad rámec možností klubu. Dukla přesto se stomilionovým rozpočtem sestoupila z ligy. I když se na řadě našich zápasů negativně podepsali rozhodčí, za sestup si můžeme výhradně sami: hráči, realizační tým, vedení klubu.
  • Co se týče návratu Dukly zpět do první ligy, nedal jsem souhlas s odchodem hráčům, o které byl zájem v jiných klubech, případně jsem se je snažil za každou cenu udržet (Preisler, Tetour, Holík). Důvod byl jediný: návrat do nejvyšší soutěže. Teprve budoucnost prověří, zda tento krok byl správný a neměli jsme spíše upřednostnit hledisko ekonomické. Za návrat do nejvyšší soutěže, ať přímo či z baráže, byly ještě před zahájením sezóny 2019/2020 vypsány mimořádně vysoké prémie, které opět jsou na hranici možností klubu či spíše za ní.
  • Do sestavy trenérům zásadně nemluvím a nikterak do ni nezasahuji. Oni nesou odpovědnost a v případě, že bych tak činil, odpovědnost za výsledky bych z nich snímal. Zápasy hodnotím s nimi vždy až s určitým odstupem a pak svůj názor samozřejmě řeknu. Proto i nominace brankáře k utkání ve Vlašimi byla plně v kompetenci trenérů, i když se přiznám, že mne absence Filipa Rady překvapila.

Z výše uvedeného je každému soudnému člověku jasné, do jaké míry mám či nemám zájem, aby se Dukla vrátila do nejvyšší soutěže a doufám, že tím jsou jakékoli spekulace, nesmyslné dohady a pochybnosti ohledně snahy postoupit přesvědčivě vyvráceny.

Ing. Petr Paukner