clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 09.06.2020

LIVE: Dukla hostí lídra tabulky z Pardubic

Nemají nejlepšího střelce soutěže, jejich brankář není v čele tabulky s největším počtem nul. Přesto jsou FK Pardubice v čele tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ ligy. Po odehraných 21. kolech mají na druhou Zbrojovku Brno šestibodový náskok. Dukla pak na tým z města perníku ztrácí rovných 12 bodů. Týmy s postupovými ambicemi se teď setkávají k repríze 8. kola.

Zařijové střetnutí se Dukle příliš nepovedlo. Ostatně ze stadionu Pod Vinicí odjížděli s porážkou 3:1. A nutno podotknout, že domácí Pardubice měly utkání pevně pod kontrolou. Po půl hodině hry vedly zásluhou Michala Kohúta 2:0. Dukla sice dokázala v závěru poločasu snížit při pokutovém kopu Daniela Tetoura. Místo honbou za vyrovnáním ale přišel tvrdý direkt. Tři minuty po začátku druhého poločasu se s dorážky trefil Lukáš Pfeifer. A Východočeši si své dvoubrankové vedení podrželi až závěrečného hvizdu.

Pardubice v brance spoléhají na Marka Boháče, který si v pěti utkáních připsal tři čistá konta. Východočeši se navíc mohou spolehnout hned na dva produktivní střelce: zkušeného Jana Jeřábka doplňuje dvaadvacetiletý Michal Hlavatý. Oba zatížili konto soupeřů celkem sedmi brankami. Jen pro srovnání, nejlepší střelec Dukly Lukáš Holík slavil doposud osm úspěšných zářezů do pažby, druhým nejproduktivnějším Duklákem je Vojtěch Hadaščok s pěti zásahy.

Pohled do tabulky hovoří jasně: Pardubice v čele mají pohodlný náskok. Vedou v bilančním srovnání počtu vstřelených a inkasovaných branek (+27, Dukla +11). Ve čtyřech zápasech po návratu do soutěže od koronavirové krize neztratili ani bod. Doma si poradili s Prostějovem (1:0), Ústím nad Labem (5:0) i Vítkovicemi (2:1). Stejným poměrem zvládli i jediný dosavadní výjezd do Sokolova (2:1).

Naproti tomu Dukla v posledním kole po sérii tří zápasů s body prohrála s Vlašimí. Jestli chce udržet kontakt s příčkami zaručující baráž, bude potřeba na Julisce bodovat.