clanek-1
  • Zápas – muži

  • 04.06.2020

Šemíci se se zlou potázali - Dukla zvítězila 2:0

Po třídenní přestávce Dukla Praha nastoupila k dalšmu mistrovskému utkání. Na domácím hřišti přivítala v rámci 20. kola dvanáctý Vyšehrad. V prvním poločase i druhém poločase padlo po jediné brance, v obou případech do svatyně hostujícího celku. Za vítězství 2:0 si tak připisuje další tři body do tabulky, které znamenají posun na 3. příčku zajišťující baráž.

Oproti nedávným utkáním proti Jihlavě či Zbrojovce Brno začali domácí vlažně. První větší šanci viděli fanoušci v sedmé minutě, kdy se po rohovém kopu opřel do míček Kozma. Hostuící brankář Martin Otáhal si ale dokázal poradit. Dukla sice kontrolovala míč, k ohrožení branky se ale ne a ne dostat. Případně jako při střele Marka Fábryho scházela pokusu větší nekompromisnost.. Svým mladším spoluhráčům musel chirurgickou přenost předvést až brankář Filip Rada, který načechranou přihrávkou našel nabíhajícího Daniela Součka. Ten tváří v tvář drze nasadil hostujícímu golmanovi jesličky - 1:0. 

Vyšehrad se do ojedinělého výpadu dostal zásluhou svého nejlepšího střelce, devatenáctiletého Tomáše Čvančary. Ten ve 43. minutě využil nedůrazu obránce Dancáka a řítil se sám na Radu, který jeho pokus vykopl mimo tyče. Ve druhém poločase byl ale opět ve větší permanenci hostující Otáhal, na němž si vylámali zuby Holík s Fábrym. Trenér FC Slavoj Vyšehrad Roman Veselý už v 66. minutě vyčerpal všechna střídání - vyměnil kompletní pětici hráčů. Jako poslední odcházel Daniel Kozel - ten se tak nepotkal se svým mladším bratrem Davidem, kterého domácí trenér Skuhravý poslal vůbec poprvé na hřiště v 78. minutě. Prakticky první dotek s míčem znamenal také jeho první příležitost, když z dobrých 25 metrů vyslal štiplavou střelu na Otáhala. Ten ji sice zklividoval, z následného závaru, který před jeho brankou vytvořil Ayong zvýšil na 2:0 Ondřej Ullman. Šemíci mohli snížit v závěru poločasu, ovšem díky skvělému přečtení hry Filipem Radou se skóre už neměnilo.

Domácí si tak připisují tři body do tabulky a posunují se na třetí příčku. Ta zajišťuje účast v baráži. V 21. kole pak už v neděli vyjíždějí pod Blaník na hřiště Vlašimi.