clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 03.06.2020

Dukla v malém derby přivítá na Julisce Slavoj Vyšehrad

Už na třetí soutěžní utkání v deseti dnech se připravují hráči pražské Dukly. Před kamerami ČT Sport ve čtvrtek nastoupí proti FC Slavoj Vyšehrad. Zápas má už nyní radostný nádech: na Julisku se totiž v omezeném počtu vrátí fanoušci.

V repríze šestého kola se hráči žlutého baletu pokusí navázat na povedené srpnové představení, kdy na stadionu Evžena Rošického na Strahově zvítězili 3:1. Pod dvěma brankami se tehdy podepsal Španěl Pablo González, další gól Dukly přidal Róbert Kovaľ. Jedinou trefu Šemíků měl na svědomí jejich nejlepší střelec, devatenáctiletý Tomáš Čvančara.

Po více než devíti měsících se ale potkají trochu jiná mužstva. Už zmiňovaný Pablo González odešel v září 2019 z Dukly do ligové Olomouce. Dejvický klub se rozloučil i s obráncem Davidem Douděrou (FK Mladá Boleslav) a útočníkem Davidem Bezdičkou (FK Viktoria Žižkov). V lednu na Julisku zamířil slovenský záložník Marek Fábry, klub navíc získal i dvacetiletého obránce Vojtěcha Zárybnického, který do nejvyšší fotbalové soutěže nakoukl v dresu Teplic.

V tabulce okupuje Slavoj Vyšehrad 12. příčku a v probíhající sezoně zaznamenal na soupisce už 11 změn. Ofenziva pražského soupeře spoléhá na devatenáctiletého Tomáše Čvančaru (7 gólů v 10 zápasech). Druhý nejlépe střílející hráč, záložník Miroslav Verner (4G, 14Z) v zimní přestávce odešel do Slovanu Velvary hrající ČFL.