clanek-1
  • Zápas – muži

  • 01.06.2020

Dukla veze bod ze souboje s brněnskou Zbrojovkou

Na stadionu v brněnském Králově Poli si hostující hráči FK Dukla Praha vypracovali zejména v prvním poločase několik slibných šancí. Ty ale zlikvidoval domácí brankář Martin Šustr. Při šancích na obou stranách nepřisla gól ani druhá polovina zápasu. Dukla tak odjíždí s bodem za remízu 0:0.

Dukla v Brně navázala na týden staré domácí představení s Jihlavou. Hned z kraje prvního poločasu si vypracovala hned několik slibných příležitostí. Už ve 4. minutě mohl skórovat Fábry, jeho pokus vyškrábl mimo tyče pozorný brankář Martin Šustr. K dorážce se tlačil Preisler, volej ale minul. Na druhé straně několikrát zahrozil Růsek, pozorná obrana v čele s brankářem Radou však nedopustila změnu skóre. Ve 20. minutě pak Fouskově střele scházely jen centimetry. V závěru poločasu přišel znovu tlak Dukly. A znovu u toho byl Preisler se skvěle hrajícím Součkem. Ani jeden z nich na Šustra v brance nevyzrál.

V prvním poločase jsme měli možná trochu respekt ze soupeře, přesto si myslím, že jsme byli lepším týmem. Ve druhé části to z nás spadlo. Mám pocit, že jsme tady dnes ztratili body, protože jsme byli lepším mužstvem," hodnotil utkání v ČT Sport trenér Dukly Roman Skuhravý.

S druhou polovinu zápasu přišly změny v sestavě. Domácí trenér Miloslav Machálek stáhnul Adama Fouska a nahradil jej Marek Vintr. Ani lodivod hostující střídačky nezůstal pozadu, když nahradil Mohameda Doumbiu Štepánem Krunertem. V probíhající 58. minutě přišla asi největší branková příležitost domácí Zbrojovky. Po chytré přihrávce Vaňka se do vyložené šance řítil Vintr. Střela však zamířila mimo tyče. Trestat mohl znovu Fábry, domácí branku nicméně netrefil. Přesnost scházela i pokusu Vintra, jenž v 66. minutě orazítkoval tyč. Následně Rada zlikvidoval střelu Vaňka. Hru následně kouskovaly fauly a střídání. Domácí trenér využil všech pět příležitostí ke změně hráče na hřišti, Skuhravý střídal celkem čtyřikrát. A stejný počet žlutých karet pak održeli hostující hráči Dukly za své prohřešky proti pravidlům.

Je mi líto, že jsme nedali branku. Ve druhé části jsme k tomu neměli daleko, hlavně Fábry mohl v přečíslení skórovat. Dnes jsme možná neměli tolik vyložených příležitostí, ale branku jsme dát mohli," konstatoval v televizním rozhovoru Skuhravý.

Výsledkovou listinu nezměnila ani závěrečná dělovka domácího Bariše, která zamířila nad horní tyč. V dohrávce 19. kola mezi FC Zbrojovka Brno a FK Dukla Praha tak oba soupeři odešli smírně. Zbrojovka zůstává na 2. příčce s náskokem tří bodů na 5. Duklu.