clanek-1
  • A-tým

  • 13.05.2020

Restart vrcholových fotbalových soutěží. Začínáme 25. května s Jihlavou

Kola první a druhé fotbalové ligy se mohou znovu roztočit. Oficiální start soutěží, které se přerušily v souvislosti s opatřeními proti šíření koronaviru, je 23. května. Rozhodly o tom profesionální kluby na úterním ligovém grémiu v Praze. Zápasy se budou hrát bez diváků. Dukla vstoupí do obnovené Fortuna Národní ligy domácím televizním utkáním s Vysočinou Jihlava 25. května.

Poslední týden května bude vysvobozením pro natěšené fotbalové fanoušky. Znovu se totiž naplno rozběhnou obě nejvyšší soutěže. Má to ale háček: kvůli obavám ze šíření koronaviru zůstanou tribuny stadionů uzavřeny. Pikantní střetnutí s aktuálně druhou Jihlavou se tak na Julisce odehraje bez diváků. Zároveň bude potřeba splnit specifická hygienická opatření. Zápas ale bude přenášet ČT Sport.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se rozjede v týdnu po 25. květnu a vyvrcholí barážovými boji o postup v průběhu července. Dukla je po 17 odehraných utkáních na aktuálně na 5. příčce s 31 body. Na vedoucí Pardubice má přitom ztrátu 7 bodů. Hráči žlutého baletu ale mají před sebou ještě 13 utkání. To první sehrají 25. května doma (od 18 hodin, ČT Sport). O 5 dní později pak vyrazí na půdu brněnské Zbrojovky, která měla na Duklu před přerušením soutěží jen tříbodový náskok.

O náročném programu hovořil v týdnu pro deník Právo a server Sport.cz trenér Roman Skuhravý: „V tuto chvíli to nemohu předjímat. Odpověď dají až zápasy. Měli by to zvládnout. Podmínky jsou pro všechny stejné. Pro nás trenéry je to nová situace, ale týmy musíme na tuto variantu připravit. Nejdůležitější bude, aby hráči vydrželi zdraví. Musíme počítat i s karetními tresty, více zřejmě využijeme i širší hráčský kádr."