clanek-1
  • A-tým

  • 21.04.2020

Zpátky na trávníky! Hráči A-týmu absolvovali první tréninky

Svěží jarní vítr a úsměv na tváři. Po více než měsíci se fotbalisté FK Dukla Praha sešli na tréninku. V omezeném počtu a za přísných hygienických podmínek. Ale ani to nezkazilo hráčům dojem z prvního společného polykání tréninkových dávek.

Pro některé se navíc jednalo o vůbec první tréninky s A-týmem. Například pro sedmnáctiletého brankáře Antonína Kinského. V úterý se navíc do přípravy zapojil po zranění šestatřicetiletý brankář Filip Rada.


„Byt opäť na ihrisku je skvelý pocit, veľmi nám to chýbalo. Myslím si, že každý plnil plány, ale trénovať v lese a v parku nebaví nikoho. Každý chce robiť niečo s loptou, takze sme radi, že sme sa stretli, rozdelili do skupín a naplno makame,“ komentovala návrat ke společným tréninkům lednová posila Dukly Marek Fábry.

Trenér Roman Skuhravý hráče po měsíc a půl dlouhé pauze rozhodně nešetřil. „Na první trénink nás rozdělil do tří skupin. Jedna posilovala, druhá něco málo s míčem a běhání, třetí pak měla cvičení na střelbu. Postupně jsme se vystřídali,“ popsal obránce Dominik Preisler.

První i druhá nejvyšší fotbalová liga se zastavila 12. března, kdy vláda kvůli šíření nemoci COVID-19 vyhlásila nouzový stav. Později došlo k předčasnému ukončení všech amatérských soutěží od třetích lig níže. Ligová fotbalová asociace by s ohledem na postupné uvolňování restrikcí chtěla obě ligy dohrát po 8. červnu. Tehdy by se podle vládního harmonogramu mohly znovu konat sportovní akce do 50 osob.