clanek-1
  • Klub

  • 07.03.2020

Na Julisce proběhla tisková konference

Ve čtvrtek 5.3. v klubovně na Julisce proběhla tisková konference před začátkem jarní části druhé ligy. Zástupci vedení klubu a A-týmu promluvili o současné situaci.

Úvodní slovo si vzal předseda představenstva Ing. Bohumil Paukner, kterého těší, že se podařilo podepsat několik nových dlouhodobých smluv a že odolali nabídkám, které přišly. Také připomenul, že ze slovenské Nitry přivedli posilu do útoku - Marka Fábryho. Problém ze své pozice vidí v infrastruktuře. Klub je v nájmu a po Praze trénuje na několika místech. Se žádostí o pomoc se tak bude obracet na Magistrát a MÚ Prahy 6.

Výkonný a sportovní ředitel Pavel Vandas podotkl, že v létě si klub vytyčil cíle, které se aktuálně daří plnit. Kádr se stabilizoval, Dukla se dokázala vyrovnat v velkým odchodem hráčů v létě a zároveň po ekonomické stránce ochránila investice majitele tím, že si hráče pojistila dlouhodobými smlouvami.

Trenér A týmu Roman Skuhravý konstatoval, že letošní ročník F:NL je unikátní, protože hned sedm týmů pomýšlí alespoň na baráž. Trenér se domnívá, že na Dukle rostou hráči, kteří hře rozumí a nebojí se brát na sebe pozici lídra. Hráči také zlepšili komunikaci a mnozí z nich, kteří na podzim nebyli ani na lavičce, se výrazně posunuli a dnes se snaží prosadit do základní sestavy.

Na tiskové konferenci nechyběl ani kapitán A týmu Daniel Tetour, který neskrýval zklamání z prohry v posledním podzimním kole s Hradcem Králové, zároveň však dodal, že tým udělá všechno proto, aby postoupil do první ligy.