clanek-1
  • WU13

  • 18.02.2020

WU13: Stříbrná medaile z turnaje v Augsburgu

Celodenní turnaj v Augsburgu vyhrál bundesligový Essen. Naše mladé naděje skončily na krásném druhém místě.

Na halový turnaj do Augsburgu jsme byli pozvání místní týmem FC Augsburg 1907. Na nědělním turnaji nás čekala velká porce zápasů a také jedno překvapení, hrálo se totiž o mantinely, takže hra měla velký spád a celému turnaji to dodalo na atraktivitě.

FK Dukla Praha - TSV Hohenbrunn-Riemerling 4:0

Branky: Minaříková, Černá, Řezníčková, Bednářová
Do turnaje jsme vstoupily jednoznačnou výhrou, kdy jsme soupeřky jednoznačně přehrály a vstřelily čtyři branky. Soupeřky se dostaly jednou do zakončení a to s přehledem kryla Sobotková.

FK Dukla Praha - FC Augsburg 5:0

Branky: Černá 2x, Norlin, Řezníčková, Lauková
Proti domácí týmu se nám herně velmi zadařilo a do jeho sítě se nám podařilo vstřelit ještě o jednu branku více než v úvodním zápase. Navíc jsme měli několik šancí, ale ty zůstaly nevyužity.

FK Dukla Praha - TSV 1862 Friedberg 6:0

Branky: Lauková, Herejtová, Bednářová, Sobotková, Černá, Norlin
Nejslabší tým ve skupině. Opět se nám podařilo vstřelit několik branek. Nakonec se radovalo celkem šest různých střelkyň včetně brankářky Sobotkové, která tento zápas odehrála v poli. Anežka Kárová udržela nulu :-)

FK Dukla Praha - 1.SC Gröbenzell 3:1

Branky: Černá, Douderová, Norlin
V tomto utkání šlo o postup z prvního místa ve skupině. Zápas se nám vydařil a zvítězili jsme 3:1 a holky se tak mohly radovat z postupu do dalších bojů.

FK Dukla Praha - TSV Weilimdorf 1948 5:0

Branky: Douderová, Černá, Řezníčková, Norlin, Minaříková
Poslední utkání ve skupině a opět padlo celkem dost branek. Soupeř velmi špatně bránil, takže jsme mohli zakončovat ostošest. Hodně střel golmanka pochytala, ale ne vše. Skóre se zastavilo na 5:0.

FK Dukla Praha - SG Eurasbzurg/Rinnethal 5:0

Branky: Černá 2x, Řezníčková, Douderová, Norlin
Čtvrtfinále jsme sehráli proti čtvrtému týmu z druhé skupiny. Pokračovali jsme ve výkonech ze skupiny a soupeřky porazili rozdílem pěti branek.

FK Dukla Praha - 1.FC Eislingen 5:1

Branky: Černá 2x, Douderová, Makovičová, Lauková
Do semifinálového zápasu vstoupily holky s pocitem, že nám se nemůže nic stát. Po 30 vteřinách jsme poprvé na turnaji prohrávali a holky začaly zbytečně "plašit". Soupeřky daly branku z ojedinělé akce, nám se podařilo do dvou minut stav otočit na 2:1 a nakonec utkání dotáhnout do finiše 5:1 v náš prospěch.

FK Dukla Praha - SGS Essen 19/68 2:3

Branky: Makovičová, Lauková
Finále byl velmi specifický zápas. Nástup, který pořadatelé připravili, byl pro holky nevšedním zážitkem. Video můžete vidět níže. Samotný zápas byl úplně jiný než všechny předešlé. Soupeřky šly zaslouženě do vedení o dvě branky a my museli dotahovat. Na 1:2 se podařilo snížit Hance Makovičové. Bohužel hned z další akce jsme dostali branku 1:3. Poslední čtyři minuty jsme byli v tlaku. Snižující branku z kopačky Adriany Laukové jsme dali pozdě. Následujících třicet vteřin soupeřky v klidu dohrály a mohly slavit zisk zlaté medaile. Pro naše holky zbyla pouze ta stříbrná.

Do allstar týmu turnaje se dostala naše nejlepší střelkyně turnaj Lenka Černá.