clanek-1
  • A-tým

  • 11.02.2020

Ve středu vyzveme Varnsdorf, v pátek jedeme do Rakouska

Svěřence trenéra Skuhravého čeká náročný týden. Ve středu ve 12:00 vyzvou v Satalicích svého druholigového soupeře FK Varnsdorf. V pátek ve 14:00 se pak utkají s rakouským celkem SV Ried.

Varnsdorf ve druhé lize přezimoval s 15 body na 13. místě. V zimním přestupovém období nastalo v kádru severočechů pár změn. Mužstvo opustili obránci Martin Ngimbi a Daniel Finěk. Přípravu s Varnsdorfem ale zahájily nové posily Ondřej Pek z Domažlic a Václav Sládek z Brandýsa nad Labem.

Varnsdorfští se letos zúčastnili zimní Tipsport ligy. Ve skupině s Mladou Boleslaví, Spartou B a Hradcem Králové vybojovali 2 body a skončili čtvrtí. Následně odehráli dalších 5 přípravných utkání. Výhru vybojovali nad třetiligovým Sokolem Brozany, který porazili poměrem 3:0, a nad B týmem Jablonce, který porazili poměrem 3:2. Varnsdorf se utkal také s pražskou Viktorií Žižkov, na tu však nestačil. Viktoria v přípravném utkání severočechy porazila 2:1.

Dukla sehrála s Varnsdorfem poslední vzájemné utkání v listopadu v rámci 15. kola F:NL. Dukla po prvním poločase prohrávala, nakonec však vybojovala alespoň bod po remíze 1:1.

SV Ried zažívá dobrou sezónu. Ve druhé rakouské lize je po 16 kolech na prvním místě s tříbodovým náskokem na druhý Klagenfurt. Klub tak může pomýšlet na Bundesligu, kterou si zahrál naposledy v sezóně 2016/2017.

Rakouský celek odehrál řadu přípravných zápasů. Ried porazil slovenskou prvoligovou Nitru 2:1. Poradil si také se srbským prvoligovým celkem Mladost, který porazil poměrem 5:1. V posledním přípravném utkání zvítězil 5:0 nad týmem Mladost z Bosny a Hercegoviny.

Rakouská druhá liga začíná už příští víkend, utkání s Duklou tak pro Ried bude generálkou před mistrovským utkáním s Klagenfurtem.

Dukla do toho!