clanek-1
  • A-tým

  • 05.02.2020

V sobotu nás čeká těžký soupeř

V sobotu 8.2. ve 12:00 se na Malšovickém stadionu (hned vedle hlavního hřiště) utkáme s FC Hradec Králové. Náš druholigový soupeř už má za sebou 4 přípravné zápasy i soustředění ve Špindlerově Mlýně. Také jeho kádr prochází změnami.

Votroci si ve druhé lize nevedli vůbec špatně. Po podzimní části přezimují na 5. místě jen bod za pražskou Duklou a Zbrojovkou Brno. K tomuto výsledku jim pomohla především skvělá defenziva, v lize zatím obdrželi pouze 16 branek. V zimním přestupovém období prodělalo hradecké mužstvo několik změn.

Hradec opustil obránce Miloš Kopečný, který přestoupil do Českých Budějovic, a záložník Milan Černý, který bude hostovat na Vyšehradě. Kádr naopak posílil obránce Jan Mejdr ze Sokolova, který prošel také dukelskou mládeží, a stoper Jan Král z Mladé Boleslavi.

Hradec Králové se v rámci přípravy zúčastnil zimní Tipsport ligy. V prvním přípravném utkání Votroci remizovali s druholigovým Varnsdorfem 1:1, ve druhém prohráli s Mladou Boleslaví 0:1 a v posledním zápase Tipsport ligy remizovali s rezervou Sparty 0:0. V rámci přípravy se pak utkali také se čtvrtým týmem polské Ekstraklasy. Slask Wroclaw vyhrál nad Hradcem Králové 5:1.

Dukla se s Votroky naposledy utkala v rámci 16. kola F:NL. Svěřenci trenéra Skuhravého na domácí půdě podlehli hradeckým 1:2. Vrátí jim naši fotbalisté porážku?

Dukla do toho!