clanek-1
  • A-tým

  • 07.01.2020

Dívčí týmy Dukly Praha reprezentovaly v Drážďanech

O víkendu 4. a 5. ledna 2020 se v Drážďanech konal tradiční turnaj Hallen Cup, kterého se každoročně zúčastňují i dívčí týmy Dukly Praha. Tento ročník byl velmi úspěšný, dorostenky turnaj vyhrály, mladší žákyně braly bronzové medaile.

V sobotu dopoledne rozehrály první turnaj mladší žákyně, které ve skupině změřily síly s FFC Berlin, USV Jena a GW Neukölln. V této konkurenci obsadily hráčky pěkné 2. místo ve skupině a postoupily do semifinále. Tam nestačily na Adler Berlin, jež do té doby byl nejlepším týmem turnaje. Svěřenkyně Ondřeje Havlase potkaly podruhé během turnaje tým GW Neukölln, se kterým si to rozdaly o 3. místo. Dukla byla úspěšnější a po obratu na 2:1 brala bronzové medaile! Nejlepší brankářkou turnaje byla vyhlášena Gabriela Sobotková!

Odpoledne byl na programu turnaj nejstarší kategorie, dorostenek WU17. Jakub Kowolowski a Martin Kuchař postavili do turnaje tým mladší, z ročníku WU16. Ve skupině čekal náš výběr SV Eiche Reichenbrand, Fortuna Drážďany B a 1.FFC Hof. Tuto skupinu se podařilo Duklačkám vyhrát a do semifinále šly holky z prvního místa. V utkání je čekal tým SV Merkwitz, nad kterým Dukla vedla 1:0, ale před koncem inkasovala na 1:1 a šlo se do penalt, které rozhodla až 4. série pro žluto-vínové barvy. Finále bylo ve skvělé atmosféře, proti našemu týmu se postavil domácí a dosud neporažený tým Fortuna Drážďany. I díky neuznanému gólu Terky Dvořákové minutu před koncem skončilo finále bez branek 0:0, ovšem sama hráčka smutnit nemusela. V penaltovém rozstřelu dala rozhodující branku a Dukla vyhrála celý turnaj! Nejlepší hráčkou turnaje byla vyhlášena naše hráčka Sophie Baga!

V neděli začaly turnaj nejmladší zúčastněné a to starší přípravka WU11. Trenéři Jan Zima a Kačka Divišová poslali do zápasů 8 hráček, kterým se podařilo postoupit do semifinále z 2. místa ve skupině. Týmy SC Staaken a SV Ludwigsdorf porazily, holky nestačily pouze na FFC Berlin, pozdějšího vítěze turnaje. V semifinále potkaly naše baletky známý německý celek USV Jena, kdy nadějně vedly 1:0, ale své vedení neudržely. Po remíze 1:1 následovaly penalty a v nich bohužel byly úspěšnější hostující hráčky. Dukla tak byla katapultována do boje o 3. místo, kam se probojoval také tým Hallescher FC. Ač naše děvčata bojovala, jedinou branku si vstřelila sama a po prohře 0:1 si odváží čtvrté místo.

Posledním turnajem byl turnaj starších žákyň. I trenér Dan Dufek poslal do osudí svůj tým a utkal se celkem se 4 soupeři ve skupině A. SV Adler Berlin, 1.FFC Hof, Fortuna Drážďany a FK Teplice. Skupina byla poměrně vyrovnaná a hodně zápasů skončilo remízou, avšak nakonec to našim hráčkám nestačilo na postup do semifinále. Po několika remízách a výhře nad Teplicemi se umístily žákyně na 3. místě a šly do utkání o 5. místo. V něm narazily na Brandenburger SC a byly to gólové hody. Po hektickém průběhu skončilo utkání 3:3 a šlo se i zde do penaltového rozstřelu. Nicole Köhlerová dala rozhodující penaltu a tým starších žákyň tak obsadil pěkné 5. místo.

Všem hráčkám, trenérům i rodičům děkujeme za reprezentaci klubu a přejeme mnoho dalšíćh úspěchů ve žluto-vínových barvách.