clanek-1
  • Ženy

  • 29.09.2012

Pohár KFŽ: Postup i velké gesto fair play

Středa 26. 9., hřiště Sokola Stará Lysá a zápas 2. kola Poháru KFŽ mezi domácími a ženami DUKLY. Dost vyhecované utkání. Nastoupily proti sobě týmy, které aktuálně v tabulce II.ligy žen zaujímají po čtyřech odehraných kolech, shodně se šesti body, 5. a 6. místo, kdy jenom o skóre jsou naše děvčata lepší.

O vyrovnanosti utkání svědčí stav po prvním poločase (2:2). Skóre už v 8. minutě otevřely naše žluté baletky, aby se radovaly pouhé dvě minuty. Bojovaly však dál a ve 13. minutě už zase vedly. Ovšem ve 37. minutě domácí hráčky opět vyrovnaly. Pro zajímavost, obě branky do naší sítě padly po rohovém kopu.

Do druhého poločasu vstoupila naše děvčata správně nažhavená a od 46. minuty opět vedla. Za deset minut už ale bylo opět srovnáno (3:3).

Obě mužstva jezdila po celý zápas nahoru dolu. Holky si navzájem nedaly nic zadarmo. Docházelo k tvrdým osobním soubojům, o čemž svědčí počet ošetřování a charakter některých zranění. Žádná z dvaceti hráček v poli však nevypustila ani jeden okamžik. V takto vyhroceném utkání, za nerozhodného stavu došlo v jedné chvíli na polovině domácích, u postranní čáry, k souboji naší Evy Podroužkové s domácí hráčkou, po kterém míč opouští hřiště. Asistent rozhodčí zvedá praporek, ukazuje aut pro naše hráčky. Paní hlavní rozhodčí ho respektuje a dává pokyn pro vhazování. V tento moment ale naše hráčka přiznává, že ona byla tou poslední, která se dotkla míče, odní šel do zámezí. Nepřipustila si, že by takto Nespravedlivě získaná výhoda mohla být využitá k dalšímu atakování branky soupeřek a snad i k další změně skóre. Hlavní rozhodčí i její asistent poděkovali, místní fanoušci a děvčata obou týmů Evě zatleskali.

Dál tedy pokračoval boj o to, který tým strhne vítězství na svoji stranu. Spravedlnost zvítězila a po zásluze se našim děvčatům v 67. minutě podařilo vsítit 4. branku.

Holky tak po dvou brankách Jany Smíškové a po jedné brance Jany Markové a Zuzany Májíčkové nakonec vítězství (3:4) vydřely. Ovšem radost můžeme mít nejenom z vítězství a zaslouženého postupu, ale i z toho, že i v takto vypjatém zápase dokáží naše děvčata hrát fair play.

Ve třetím kole Poháru KFŽ se naše ženy utkají s FC Viktoria Plzeň. Termín bude ještě upřesněn.