clanek-1
  • WU11

  • 19.11.2019

WU11: Jak holky z Dukly vyrazily za klukama z ValMezu

Sešli jsme se v báječné náladě v pátek, v brzkých ranních hodinách, konkrétně v 6:45, na pražském Hlavním nádraží, v plném počtu 16ti hráček a naše moravské dobrodružství mohlo začít.

Když nás vláček, kolem jedenácté hodiny, vysadil ve Valašském Meziříčí, už na nás čekal uvítací výbor místního fotbalového klubu, v čele se skvělou organizátorkou Maruškou. Následoval převoz auty, ochotných rodičů, do penzionu Valmez, kde jsme byli ubytovaní, potom následovala krátká procházka okolo krásného místního stadionu a pak už oběd v nedaleké restauraci. Po obědě jsme vyrazili na procházku po městě, zaslouženou zmrzlinu a po návratu už následoval první společný trénink s chapci z Valašského Meziříčí. Po dvouhodinovém tréninku se již hladoví fotbalisti a fotbalistky nemohli dočkat večeře a po šunkové pizze se jen zaprášilo. A protože nám těch aktivit bylo ještě pořád málo, společně jsme se vydali do místního krytého bazénu, kde jsme si kromě tobogánu užili také závody v plavání. Pak už nás čekal zasloužený odpočinek, protože před námi byl další náročný den.

Po brzké sobotní snídani, následoval přesun do Krhové, kde jsme se zúčastnili parádního turnaje. Utkalo se zde celkem 6 týmů – Valmez A, Valmez B, Dukla Praha A, Dukla Praha B, Krhová a Vsetín. Dopoledne se náramně vydařilo díky nádhernému počasí a i díky tomu, že se nezapisovaly žádné výsledky, protože cílem turnaje byla hlavně radost z fotbalu. Po sportovním výkonu jsme se již všichni těšili na vydatný oběd, po kterém nás místo odpočinku čekal přesun autobusem na atraktivní moravské derby Baník Ostrava – Sigma Olomouc. Ligový zápas si za babího léta užili všichni – děti, trenéři i rodiče. Cesta autobusem zpět se nesla ve skvělé fotbalové náladě, kdy se autobusem skandovaly hymny Baníku, Dukly i Valašského Meziříčí. Po sladké večeři, která nás čekala v penzionu, děti nabraly druhý dech a místo, aby únavou ulehly do postýlek, nazuly kopačky a vyrazily až do tmy běhat po hřišti.

V neděli po snídani následoval poslední společný trénink, kdy se děvčata a kluci rozdělili do smíšených týmů a sehráli Valašskomeziříčskou „Ligu mistrů“. Poté jsme vyrazili na oběd, sbalit všechny věci, poslední společné focení a příjemnou procházkou přes město jsme se vydali na vlakové nádraží. Cesta vláčkem se nesla v duchu zaslouženého odpočinku po náročném a plnými doušky užitém víkendu.

Víkend to byl opravdu povedený, všechno vyšlo podle plánu, včetně perfektně objednaného počasí. A my moc děkujeme celému týmu Valašského Meziříčí, včetně rodičů, za skvěle strávený čas a obzvláště Marušce Grygaříkové za perfektní organizaci.