clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 25.09.2012

Pohár České pošty: Míříme do Olomouce

V rámci 3. kola Poháru České pošty zajíždí náš A tým na Moravu, kde se utká s týmem 1.HFK Olomouc. Startuje se v 16,30 hod ve středu 26. září 2012 na hřišti v Olomouci – Holicích.

Založení klubu 1. HFK Olomouc se datuje do roku 1932, kdy klub vystupoval ještě pod jménem FK Holice a až v roce 1999, kdy postoupil do 2. ligy, přijal název 1. HFK  (První Holický Fotbalový Klub) Olomouc. Největším úspěchem klubu je boj o postup do Gambrinus ligy v ročníku 2006/2007, kdy nakonec skončil na 3 místě v 2. lize. Dvě sezony na to (2008/2009) se klubu HFK nedařilo a sestoupil do MSFL, kde minulou sezonu obsadil 1. místo a tak se po dvou letech opět vrátil do 2. ligy.

V této sezoně je HFK po osmi kolech na 4. místě s celkovým počtem 13 bodů. Má tak na kontě čtyři výhry (Zlín, Opava, Varnsdorf, Čáslav), jednu remízu (Znojmo) a tři prohry (Vlašim, Táborsko, Viktoria Žižkov). Právě minulé kolo si HFK Olomouc připsala čtvrtou výhru na domácím hřišti proti Čáslavi (hrající ve třetím kole poháru proti Mladé Boleslavi), kterou porazila 4:2.

V Poháru České pošty ve druhém kole hrála 1. HFK Olomouc proti Zábřehu, s kterým remizovala 1:1, a tak rozhodovaly penalty, v kterých byl šťastnější právě olomoucký celek v poměru 9:8.

Luboš Kozel: „Na HFK Olomouc se připravujeme stejně jako na jakékoli jiné utkání, samozřejmě to je trochu jiný režim než když se hraje jednou za týden. Hrajeme tři dny po mistrovském utkání, takže je možné, že dostanou prostor hráči, kteří tolik nehráli. Ale to nemění nic na tom, že víme, že proti nám stojí těžký soupeř, kterému se momentálně daří. Je to nováček druhé ligy, který je momentálně na 4. místě tabulky a ze všech týmů nastřílel nejvíce branek. Doma ze čtyř utkání všechny vyhrál, kde vždy dal dvě a více branek, takže je ofenzivně laděn. Ve svém středu má zkušené hráče jako Kobylíka a Kováře, kteří mají za sebou i zahraniční angažmá, takže určitě to nic jednoduchého nebude.“