clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 22.10.2019

Podruhé za sebou vyjíždíme ven, tentokráte do Chrudimi

Dukelský A tým opět zamíří na hřiště soupeře. V sobotu 26. 10. se představí na stadionu MFK Chrudim. Dukla by ráda navázala na výhry z minulých kol, Chrudim však ukázala, že umí potrápit i velmi kvalitní soupeře.

Chrudim byla v loňské sezóně nováčkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Svěřenci trenéra Pavla Jirouska se zachránili v předposledním kole, když vybojovali cennou remízu s Prostějovem. Na letošní ročník F:NL už se chrudimští fotbalisté připravovali pod vedením nového trenéra. Kormidlo po dlouholetém trenérovi Jirouskovi převzal Jaroslav Veselý.

Chrudimskému celku v tabulce aktuálně patří 11. místo se ziskem 12 bodů. Jejich obrana nepatří k těm nejspolehlivějším. S 25 obdrženými brankami mají třetí nejhorší obranu druhé ligy. Na domácím hřišti získali v šesti zápasech celkem 7 bodů. Cenné tři body vybojovali v domácích zápasech s Třincem a Vyšehradem. Dobrý zápas odehráli také proti Brnu, když po prvním poločase remizovali 1:1. Ve druhém poločase měli další dobré příležitosti a Froněk neproměnil penaltu. V závěru utkání však hráčům Chrudimi došly síly, v 71. minutě zvýšila Zbrojovka na 2:1 a v nastavení inkasovali chrudimští hned dvakrát.

„Myslím si, že v první půli jsme byli nebezpečnějším týmem. Opakovaně ale vidím, že nezvládáme klíčové situace. Ve 44. minutě máme míč v moci na útočné polovině, místo kombinace předvedeme nesmyslnou kolmou přihrávku, přijde akce Brna a dáme si vlastní branku. To se může stát, ale ta situace vůbec nemusela nastat. Po pauze si dokážeme vytvářet nebezpečné situace, soupeř je nervózní, přijde penalta a nedáme jí. Kolikátá je? S minulou sezónou desátá? Patnáctá? To opakovaně tým sráží a hráči se pak mění,“ komentoval prohru se Zbrojovkou trenér Veselý.

V posledním ligovém zápase Chrudim podlehla Ústí nad Labem 2:0. „Náš problém je produktivita a táhne se to několik zápasů. Domácí byli více na míči, my jsme měli více nebezpečných akcí do gólu, který byl dobře trefená střela. Pokud neproměníme šanci z malého vápna a přestřelíme prázdnou bránu, jsme po zásluze potrestaní, fotbal není krasobruslení. Táhne se to jako niť, pomáhali jsme ze začátku sezóny o standardní situace, ale to nejde do nekonečna,“ uvedl po zápase trenér MFK Chrudim.

Dukla už ve druhé lize čtyřikrát v řadě zvítězila. V posledním utkání si poradila s Vítkovicemi, které, po gólech Holíka, Preislera a Hadaščoka, porazila 3:0. V tabulce jí patří 2. místo se ztrátou dvou bodů na první Pardubice. Dejvický celek má zároveň nejlepší útok české druhé nejvyšší soutěže.

Svěřenci trenéra Skuhravého se s chrudimským celkem utkali v letní i zimní přípravě. Z lednového utkání vyšla vítězně Dukla, když porazila Chrudim 4:1. V letním přípravném utkání se však radovali chrudimští, kteří vyhráli 4:2. Nutno dodat, že Dukla ten den odehrála také přípravné utkání s Pardubicemi.

Dukla do toho!