clanek-1
  • WU19

  • 30.09.2019

WU18: Anglický týden dorostenky zvládly na výbornou

Dorostenky mají za sebou týden, ve kterém odehrály dvě utkání v druhé lize dorostenek s ABC Braník a FC Mělník. Poprvé se také představily na domácí půdě a z obou utkání vyšly bodově naplno, spojené s velmi dobrými prvními poločasy.

Dorostenky vstupovaly do toho týdnu s vědomím, že je čekají dva zajímavé zápasy ve 2. lize dorostenek. Ve čtvrtek měly přivítat Braník, v neděli FC Mělník. Na své soupeře se chystaly na Julisce, kde mají domácí prostředí, které znají. Ač tým sužovalo několik absencí v oblasti nemocí či dlouhodobých zranění, tým je dokázal nahradit a ukázal jeho sílu. Hráčky se dozvěděly také svého soupeře ve 2. kole poháru dorostenek, kde zavítají k lídrovi druhé ligy dorostenek SK Votice, bývalá Minerva FF. Zde j k náhledu celý pavouk do semifinále.


FK Dukla Praha - ABC Braník 5:1 (3:0)

Branky: 4., 16. a 75. Lišková, 26. Dvořáková T., 78. Pergnerová - 58. Maulová

Dorostenky v prvním poločase byly velmi aktivní a svého soupeře do ničeho nepustily. Skvělou kombinací si vytvářely brankové příležitosti a tři z nich proměnily. Ve druhém poločase soupeř se snažil zatlačit, nakonec však vykřesal naději z přímého kopu, ovšem domácí Duklačky nepovolily ztrátu. Konečnými dvěma brankami potvrdily hráčky ve vínovém výhru 5:1.

Slovo trenéra, Jakuba Kowolowského:
"Velmi jsem se na toto utkání těšil, zápas proti přátelům je vždy o kousíček výše a k tomu navíc to byl zápas se zajímavým soupeřem. Začátek se nám povedl podle mých představ. V prvním poločase jsme dominovali a byl na nás vidět obrovský klid na míči. Kombinačně jsme byli silní, vytvářeli jsme si dostatek příležitostí. Být více efektivnější, mohli jsme přidat další branky, ovšem vážíme si i tohoto výsledku. Braník byl houževnatý a ukázal to zejména ve druhém poločase. Od začátku sezony nás trápí určité defenzivní součinnosti a včera jsme mohli znovu vidět, kde jsou naše rezervy. Po zápase jsem stále ještě nevěděl, jak na utkání reagovat, ale s odstupem času jsem velmi rád hlavně za vítězství a hru v prvním poločase. O víkendu nás čeká Mělník, počítáme s dalším kvalitním utkáním. Budeme připravení."

FK Dukla Praha - FC Mělník 10:0 (5:0)

Branky: 3., 23., 61. a 88. Lišková, 44., 71. z pen., 72. Pergnerová, 22. Dvořáková T., 33. Bubáková, Dvořáková K. 82.

V neděli nastoupily dorostenky ke svému čtvrtému zápasu, kde je čekal nováček soutěže FC Mělník. Tým je velmi zajímavý a má ve svých řadách několik zajímavých hráček. Od první minuty bylo však dané, kdo budeme mít na svých kopačkách otěže utkání. Dorostenky odehrály velmi jisté utkání, svého soupeře nepustily k ničemu vážnému, samy však neproměnily velké množství šancí. I přes to zvítězily 10:0 a jsou v tabulce za prvními Voticemi a druhým Libercem, které mají zápas k dobru.

Slovo trenéra, Jakuba Kowolowského:
"Jsem velmi rád, že jsme zvládli i další zápas. Průběh měl velmi podobný čtvrtečnímu utkání, i tentokrát jsme při vysokém napadání potřebovali chvíli na nabrání sil. Kombinačně jsme se polepšili, bylo nám však k této hře velmi umožněno. Měli jsme také velmi dobrý přechod a tah do branky, kde jsme doplňovali pokutové území několika hráčkami. Chyběla nám však lehkost v zakončení a zůstávali jsme v křeči. Utkání mohlo být rozhodnuto daleko vyšším rozdílem, přesto jsem rád a vážím si tohoto vítězství."

V tabulce střelkyň v TOP 10 máme hned 3 hráčky!
Terezu Liškovou, Nikolu Pergnerovou a Karolínu Dvořákovou! Přejeme, ať góly padají i nadále.

Jak vidí start do sezony Tereza Lišková a co říká na svou pozici v tabulce střelkyň?
"Myslím, že jsme začali skvělým startem na naší společné cestě. Uvidíme, jací budou další soupeři, protože někteří jsou pro nás neznámí v naší soutěži. Jsem ráda za všechny góly, co dáme, ne jenom za ty mé. Doufám, že se nám i nadále bude dařit," řekla Terka Lišková.

Přejeme dorostenkám hodně štěstí do další části sezony!