clanek-1
  • Články mládež

  • 22.08.2019

9. ročník Duklakempů je již historií

V pátek 16. srpna proběhl v areálu na Ruzyni poslední den letošního devátého ročníku našich Duklakempů.

Možná něco smutného, ale zároveň skvělého. Letošní Duklakempy jsou u konce, ale mnoho dětí na týden s Duklou bude ještě dlouho vzpomínat. 

Naši skvělí trenéři, hráči a hráčky z mládeže se šest týdnů snažili s dětmi nejen z České republiky o to nejcennější. Získat skvělé zážitky, na které se jen tak nezapomíná. A dařilo se.

Již tradičně proběhly čtyři turnusy pobytových kempů v Chotýšanech, kde máme v krásném areálu Resortu Green Valley parádní zázemí pro naše "neplechy". Mimochodem tam i skvěle vaří, pak už stačí jen málo k úplné spokojenosti. A to málo bylo vlastně všechno. Krom toho, že se na všech turnusech realizační týmy předháněly v chystání kostýmů a choreografií, aby naše účastníky a účastnice náležitě pobavili, stihlo se mnoho báječných aktivit. Někteří vyzkoušeli Diskgolf, jiní i s fotbalovým míčem, jiní okusili místní nohejbalová hřiště, pinpongové stoly či tenisový kurt. Nechyběli tradičně mimofotbalové a celokempové aktivity, kde byly děti prověřeny snad po všech stránkách. A samozřejmě všichni pravidelně brázdili chotýšanský trávník s míčem u nohou a to nejen v době tréninku, a když jste nemohli nikoho najít, stačilo zajít k tubusům... jedna z nejoblíbenějších atrakcí, nebo skočit do bazénu.

V případě příměstských kempů jsme se letos přesunuli do ruzyňského areálu, kde přes rok trénují pravidelně naše mládežnické kategorie. A udělali jsme dobře. Skvěle připravený nový pažit jen vyzýval k fotbalovým lumpárnám. Starší turnus měl i možnost podívat se jeden den na Julisku, kde stihly děti shlédnout trénink A týmu a plácnout si s hráči. Následně samy ozkoušely, jaké je to prohánět se pod tribunou Julisky a den zakončily radovánkami v bazénu. A na cestu se vydaly klubovým autobusem. Na Ruzyni ovšem bylo také o zábavu postaráno. Formu tréninků jsme letos upravili na výměnou, tudíž si děti každý den zatrénovaly se všemi trenéry. Nechyběly velmi oblíbené závody s tubusy, každodenní dovádění na nich a zkoušky, zda bude tubus pokořen. V pátek se do tréninků přidávali i rodiče, věříme, že i ti mají nezapomenutelný zážitek.

Nyní zůstanou letošní kempy jen ve vzpomínkách a parádních fotografiích. Ano, nebylo vše růžové a i rentgen jsme museli podstoupit, zdravotníci ošetřili pár odřenin, vyndali několik žihadel, zachránili několik klíšťat, podali několik objetí na stýskavou. Ale denní zážitky všechny chmury rozehnaly a dny na Duklakempech utekly jako voda.

Mnohokrát děkujeme všem malých fotbalistům a fotbalistkám za krásné dny na Duklakempech. Velké díky patří všem, kteří se na letošních kempech podíleli a udělali je opět nezapomenutelnými. A v neposlední řadě, nejdůležitější poděkování patří rodičům, kteří do našich kempů vložili svou důvěru a my je tak mohli uskutečnit.

Přihlášky na jubilejní 10. ročník budou otevřeny k 1.12.2019. Těšíme se na vás!