clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 19.09.2012

Druhé pražské derby je tu!

Po prvním kole Gambrinus ligy, kdy jsme hostili pražskou Spartu, nastoupí Dukla Praha proti dalšímu celku z hlavního města – Slavii. Utkání vypukne v neděli od 17,00 hod a bude ho vysílat Nova sport.

Slavia je v aktuální tabulce na 7. místě, kdy v posledním utkání porazila Teplice 2:0 góly Nitranského a Petráka. V předchozích zápasech Slavia jednou vyhrála na domácím hřišti s Brnem (5:0), čtyřikrát remizovala - s Jihlavou (3:3), Ostravou (2:2), Olomoucí (1:1), Liberecem (0:0) a jednou prohrála s Mladou Boleslaví (0:1).

Před sezonou Slavia udělala změnu na postu trenéra a na lavičku usedl Petr Rada. Trenér, který v roce 1979 dovedl tým z Julisky k ligovému titulu a je zároveň otcem Filipa Rady, brankářské jedničky současného mužstva Dukly Praha. „Samozřejmě se těším, že proti mně bude stát táta.“ řekl Filip Rada. Změny nastaly i v samotném kádru sešívaných. Do Edenu přišel Martin Juhar, Tomáš Mičola, Karol Kisel či Jan Vošahlík. Právě poslední dva jmenovaní patří mezi nejlepší střelce týmu a jistě budou patřit mezi nejobávanější hráče i v našem vzájemném utkání.
Ze strany Dukly bude tento zápas bezesporu velice prestižní pro několik hráčů – Patrik Gedeon, Jan Vorel, Zbyněk Pospěch, Ondřej Vrzal, Vojtěch Přeučil a Jan Pázler v pražské Slavii působili. Netřeba dodávat, že Luboš Kozel, Jan Suchopárek a Antnonín Čepek také patřili mezi členy našeho nedělního soupeře.

Bilance z loňské sezony je naprosto vyrovnaná, oba zápasy skončily nerozhodně 0:0. Doufáme, že do třetice branka v utkání pražských celků padne a po devadesáti minutách se bude radovat naše Dukla. 

Luboš Kozel: „Slavia je samozřejmě těžký soupeř, je to derby a oproti loňské sezoně se zlepšila. Je tam velice znát Karol Kisel, který tam přibyl, je osobností týmu a silným článkem mužstva. Hraje na pozici, která mu nejvíce svědčí a svojí zkušeností si umí najít prostor na koncovku. Ne náhodou dnes patří mezi nejlepší střelce ligy. Já věřím, že nám bod z Budějovic dnes pomůže, protože v Budějovicích bodovat v situaci, v které oni byli, není jednoduché. Nám se to podařilo i přes nepříznivý vývoj v utkání a věřím, že to bude mít pozitivní vliv na mužstvo. Hrajeme doma a chceme vyhrát.”

Poslední utkání soupeře

SK Slavia Praha - FK Teplice

Branky: 77. Nitrianský, 81. Petrák. ŽK: 50. Kisel, 55. Tusjak, 74. Hubáček. ČK: 61. Lukáš. Rozhodčí: Paták - Pospíšil, Mokrusch. Diváci: 6304.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar - Vošahlík (86. Koreš), Petrák, Zmrhal, Tusjak (59. Mičola) - Kisel (89. Jarolím), Škoda. Trenér: Rada.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa - Vůch, Jarolím (67. Vondrášek), Ljevakovič , Podaný - Kerič (69. Mahmutovič), Vachoušek. Trenér: Přerost.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha – SK Slavia Praha 

ŽK: 86. Engelmann - 55. Dostál. Rozhodčí: Váňa - Slavík, Ubias. Diváci: 4 258.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Hanousek, Gedeon, Malý - Podrazký (76. Engelmann), Lietava (84. Marek), Pázler (61. Svatonský). Trenér: Kozel.
Slavia: Berkovec - Dostál, Latka, Hubáček, Čonka - Nitrianský, Cicman, Jarolím, Hurka (61. Blažek), Trubila - Vlček (74. Böhm). Trenér: Poustka.