clanek-1
  • A-tým

  • 22.06.2019

Marek Hanousek bude hrát za Karvinou

Záložník Marek Hanousek odchází do Karviné. S Duklou se bohužel nedohodl na nové smlouvě, v další sezoně naváže na působení v první lize.

Jak jsme již informovali 27. května, náš klub opouští Marek Hanousek. Jako své další působiště si zvolil celek MFK Karviná. Marek Hanousek byl až na krátké působení v Plzni tváří Dukly během celé své profesionální kariéry, zažil s ní postup do první ligy a nyní bohužel i sestup do druhé. Nosil kapitánskou pásku, odehrál 176 prvoligových zápasů, z postu záložníka vstřelil 14 gólů a na 9 nahrál. Dukla Markovi nabídla novou smlouvu, hráč ale nabídku nepřijal a hledá si nové angažmá.

„Nezbývá nám než respektovat rozhodnutí Marka Hanouska přestoupit do Karviné, ve věku 27 let chce i nadále měřit své síly se soupeři v I. lize. Od našeho klubu i přesto v posledních dnech dostal nabídku k pokračování v FKD, ale rozumíme jeho sportovním ambicím a v tomto směru nemůžeme ligovému klubu konkurovat. Je to bohužel jeden z hráčů, u kterého se zaspalo a otálelo s prodloužením smlouvy během poslední sezony a odchází zadarmo z FKD do ligového klubu. Víc bych se k tomu nechtěl vyjadřovat. Mě osobně jeho odchod vážně mrzí,“ řekl ředitel klubu Pavel Vandas.

Přejeme Markovi, ať se mu v novém působišti daří a děkujeme za krásná léta v Dukle!