clanek-1
  • U16

  • 19.06.2019

U16: Skvělé 4. místo na All Stars Cupu

Klukům z dukelské U16 se podařil velký úspěch, na hvězdně obsazeném All Stars Cupu obsadili skvělé 4. místo, což je dosud nejlepší umístění Dukly na tomto turnaji. Utkali se např. i s týmy Atlético Madrid a Paris Saint-Germain.

I. den

FK Dukla Praha - Atlético Madrid 0:1

FK Dukla Praha - FC Vysočina Jihlava 1:0 (Radek Fojt)

Avispa Fukuoka - FK Dukla Praha 0:0

II. den

FK Dukla Praha - AC Sparta Praha 1:0 (Ondřej Suchan)

FC Slovácko - FK Dukla Praha 2:0

FK Dukla Praha - Bohemians 1905 3:0 (Štěpán Koula, Jan Barcal, Nicolas Krenciv)

III. den

Čtvrtfinále

FC Slovácko - FK Dukla Praha 0:1 (Daniel Villaseca)

Semifinále

FK Dukla Praha - Paris Saint-Germain 0:2

Zápas o III. Místo

Atlético Madrid - FK Dukla Praha 1:0

Trenér U16 Jaroslav Žipaj k akci řekl: "Na skvěle obsazeném i organizovaném turnaji jsme měli možnost odehrát výborná utkání nejen s českou špičkou, ale také s týmy zvučných jmen evropského či světového fotbalu. Po celou dobu turnaje jsme se snažili prezentovat kompaktním, týmovým a herně-aktivním výkonem, což se nám ve většině utkání i dařilo. Jsme velice rádi, že se kolem kluků vytvořila pozitivní, týmová, herně-pracovní atmosféra ve které se nezalekli ani výběrů velkoklubů jako Atlético Madrid nebo Paris SG a přítomným divákům – rodičům, fanouškům, kamarádům i nám trenérům připravili spoustu hezkých zážitků. Utkání v Ďolíčku o III. místo bylo krásným vyvrcholením a odměnou za předvedené výkony a hru po všechny tři dny turnaje. Velká pochvala pro kluky za předvedené výkony i hru a gratulace k celkovému IV. místu na tomto skvělém turnaji. Velké poděkování patří rozhodně i organizátorům turnaje. Pevně doufáme, že v podobném duchu budeme pokračovat i v následující sezóně."

„Na vlastní oči jsem sledoval zápasy Dukly i jiných týmů na All Stars Cupu, viděl jsem podstatnou část zápasů a opravdu jsem ocenil výkony našeho mužstva U16. Tímto bych chtěl poděkovat hráčům, trenérovi Jaroslavu Žipajovi a celému realizačnímu týmu za výbornou reprezentaci Dukly Praha na tomto prestižním mezinárodním turnaji," dodal výkonný ředitel Dukly Pavel Vandas.