clanek-1
  • Články dorost

  • 17.09.2012

Dorost o víkendu bez vítězství

V neděli sehrála osmnáctka utkání s Bohemians Praha (Střížkov), ve kterém prohrála 1:3. Nedařilo se ani sedmnáctce se šestnáctkou. Na domácím hřišti prohrála U17 1:5 a U16 2:7.

FC Bohemians Praha (Střížkov) - FK Dukla Praha U18 – 3:1 (0:1)

Sestava: Malý – Kulikov, Filip, Halbich, Ksandr – Stuj (46. Duka), Vrkoč, Volek (46. Troníček) – Benda, Kříž (75. Romanovskyy), Soukup (61. Tříska). Trenér: Kulvajt.
Branky: 40. 1:1, 53. 2:1, 82. 3:1 - 35. 0:1 Volek (Kulikov).

Průběh utkání: Našemu gólu z 35 minuty předcházeli další čtyři dobré šance, ale až po Kulikovově přihrávce, na kterou si z hloubky naběhl Volek jsme vstřelili branku. Z protiútoku si však domácí při náznaku první šance vybojovali penaltu, kterou však brankář Malý zneškodnil. Vyrovnání nakonec přišlo o další tři minuty později, kdy přihrávku zprava zakončili domácí dorážkou na zadní tyči.
Vstup do druhého poločasu vyšel lépe domácím. Po nedůrazu před pokutovým územím se dostali domácí do šance, kterou proměnili – 2:1. V dalším průběhu jsme si vytvořili dvě dobré šance na vyrovnání, obě však zmařil mladý brankář domácích. V závěru jsme otevřeli ve snaze o vyrovnání hru a domácí toho využívali k rychlým brejkům. První zneškodnil brankář Malý, při druhém nám pomohlo břevno, třetí již skončil brankou.

Hodnocení trenéra: "Úvodních 35 min bylo v naší režii a je jen škoda, že jsme z převahy vytěžili pouze jednu branku. Konec prvního a úvod druhého poločasu jsme totiž nezvládli a dvakrát inkasovali. V dalším průběhu jsme domácí přehrávali, vytvořené šance jsme však nevyužili a závěrečná branka naše šance na dobrý výsledek zmrazila. Za výkon však kluci zaslouží pochvalu, herně jsme zaznamenali další posun!"

FK Dukla Praha U17 - SK Slavia Praha - 1:5 (1:2)

Sestava: Vávra - Vorel (70. Bezpalec), Vachoušek (55. Najman), Bohánek (75. Kucharský), Komárek - Kolařík (45. Nadri), Beneš, Vosátka, Melichar, Petrák (50. Cvrček), Farkaš. Trenér: Langer.
Branky: Beneš (as. Farkaš, Vachoušek)

Hodnocení trenéra: "Soupeř v utkání potvrdil nejen své postavení v tabulce,ale i fotbalové dovednosti.Naše mužstvo se herní aktivitou a nasazením zasloužilo o zajímavý průběh duelu a "zlobilo" soupeře dvě třetiny zápasu.Závěrečná pasáž byla v režii soupeře a obdrželi jsme tři branky. Naše dovednosti i připravenost nám umožňuje konkurovat kvalitnějším celkům určité části utkání,bohužel to zatím nestačí na celou dobu.Klukům ale určitě patří pochvala za pozitivní přístup i touhu hrát až do poslední vteřiny."

FK Dukla Praha U16 - SK Slavia Praha - 2:7  (1:3)

Sestava: Štorc - Dostál (40. Šťastný), Pártl (40. Matějka), Rybalka, Pešička - Šíma (70. Šejko), Sell, Kozel (50. Mammedov) - Tylšar (65.Hájek), Brabenec (70. Šahini), Čermák. Trenér: Mejdr.
Branky: 40. Pártl, 80. Matějka - 6. 0:1, 20. 0:2, 23. 0:3, 31. 0:4, 52. 1:5, 56. 1:6, 73. 1:7.

Hodnocení trenéra: "Zápas rozhodly dva atributy - DŮRAZ a proměňování šancí. Zatím co my se báli chodit do osobních soubojů s patřičnou tvrdostí a chutí, soupeř nás svoji agresivitou na míč jasně předčil. V efektivitě nám soupeř ukázal svou sílu, protože dokázal využít každou svou druhou příležitost. Kdežto z našich 10 šancí zůstaly proměněny pouze dvě. Pokud se chceme vyrovnat soupeřům jako je Slavia, Hradec Králové či Sparta, musíme hrát o mnohem více důrazněji a s větší chutí než dnes."