clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 13.09.2012

Dukla míří do Českých Budějovic

Po reprezentační pauze zajíždí první tým k dalšímu již 7. kolu nejvyšší soutěže na hřiště Českých Budějovic. Hraje se v sobotu 15. září 2012 od 19,00 hod na stadioně Střelecký ostrov.

Jihočeši jsou po šesti kolech na posledním místě. Svou jedinou výhru zaznamenali na domácím hřišti v prvním kole proti Sigmě Olomouc, kterou porazili 1:0.  Zbylých pět kol se potýkají s neúspěchem. Jen v posledních dvou kolech nejprve podlehli doma Liberci 0:2 a následně Brnu 3:1, ačkoli první poločas mluvil v jejich prospěch. 

Během reprezentační přestávky došlo v klubu k zásadní změně na pozicích hlavního trenéra A mužstva a realizačního týmu. Františka Cipra nahradil Miroslav Soukup, který působil v celku 1. FC Slovácko, a který si sebou přivedl asistenty Pavola Švantnera a Martina Vozábala, kteří dosud vedli juniorský tým.

Pro fanoušky Dukly bude jistě zajímavý pravidelně nastupující hráč Dukly Miroslav Markovič, který je zde na ročním hostování. A i přes celkový neúspěch týmu se mu střelecky daří, má na kontě tři vstřelené branky.

„Budějovice jsou na posledním místě tabulky. Minulý týden vyměnily trenéra, čili pro jejich mužstvo je to určitý impuls a vždycky je nepříjemné hrát s mužstvem, které hraje první zápas s novým trenérem. Takže z tohoto pohledu nás nečeká nic lehkého. Mužstvo mají poměrně zkušené, je tam spoustu hráčů, kteří mají nad tři sta ligových startů. Určitě nejsou spokojení s momentálním umístěním, kde se nyní nacházejí, takže pro ně to bude nesmírně důležitý zápas,“ řekl trenér Luboš Kozel o soupeři.

„My chceme samozřejmě také bodovat, protože jsme prohráli doma s Plzní, takže musíme mít snahu ty body přivézt z venku. S každým dalším neúspěchem, ať chcete nebo ne, je ten tlak na mužstvo větší, takže v posledních 14 dnech jsme pracovali na tom, abychom odehráli utkání lépe, tzn. na kvalitnější defenzivě, abychom byli agresivnější, důraznější a svým způsobem důslednější. Pracovali jsme na kondici, abychom měli trochu šťávu a byli jsme na tom hřišti víc cítit. A samozřejmě na ofenzivě. Musíme být efektivní i dopředu, protože dneska je to tak vyrovnané, že pak rozhoduje třeba jeden gól. Proto musíme naše šance proměňovat, a to třeba tak, jak se to podařilo Plzni tady,“ dodal.

Přijeďte Duklu podpořit do Českých Budějovic!

Poslední utkání soupeře:

Domažlice – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (1:0)

Branky: 42. Malý, rozhodující penalta Braun - 54. Sandro, ŽK: Leitl, Bárta - Javorek, Rozhodčí: Lerch - Mencl, Kovařík.
Domažlice: Houdek - Pyrka, Růžička, Matas, Bárta - Braun - Leitl (69. Bezděk), Malý (85. Bauer), Mužík, Došlý - Veselý (57. Dvořák).
Č. Budějovice: Daněk - Novák, Riegel, Lengyel, Hanzlík - Klesa, Rýdel, Javorek, Sandro (82. Řezníček) - Němec (46. Otepka), Markovič.

Poslední vzájemné utkání:

SK Dynamo České Budějovice – FK Dukla Praha 3:2 (2:0)

Branky: 6. Rýdel, 30. Klesa, 51. Sandro - 57. a 59. Lietava. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Zeman. ŽK: Otepka, Javorek - Malý, Hanousek, Vrzal. Diváci: 2343.
Č. Budějovice: Křížek - Čirkin, Lengyel, Brezinský, Pecka - Klesa, Otepka (87. Hudson), Javorek, Rýdel (78. Němec), Sandro - Ondrášek (90. Horejš).
Dukla Praha: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Malý (71. Podrazký), Gedeon (82. Nečas), Hanousek - Berger, Lietava, Markovič (41. Pázler).