clanek-1
  • WU9

  • 09.04.2019

Zavítali jsme do další základní školy - ZŠ Věry Čáslavské

V pondělí 8. dubna jsme navštívili základní školu Věry Čáslavské, kde proběhla sportovní akce a nábor mezi 1.-3. ročníky. Hrálo si s námi téměř 100 dětí, takže o radost z pohybu bylo postaráno.

V rámci spolupráce se ZŠ Věry Čáslavské jsme pozvali na ukázkový trénink první tři ročníky, z nichž zájem o nábor mělo téměř 100 děvčat. Ukázková hodina začala pohybovými hrami a opičí dráhou, během které holky překonávaly „řeku a vodopády“ připravené z lana, musely překonat obrovské „hory“ v podobě žebřin a probíjeli se skrze „husté lesy“, které vypadaly jako žíněnky s lavičkami.

Po úvodní hře přišla na řadu vybíjená, legrační slalomy a v neposlední řadě trénink našich nejmenších rozdělený do skupin. Během klasických fotbalových cvičení jako střelba na branku či učení se herním dovednostem probíhal také trénink zaměřený na rozhodování a vnímání, mrkvičky a uzle připomínající cvičení obratnostně-silového charakteru a další zábavné hry, při kterých musela děvčata vynaložit nemalé úsilí.

Ovšem největší radost a chuť holky ukázaly při samotném turnaji, po kterém byly odměněny diplomem a věříme, že si odnesly i mnoho pěkných zážitků.

Děkujeme paní ředitelce a celé škole za možnost uspořádání této sportovní akce, komunikace byla naprosto profesionální a rychlá, škola nám umožnila mít k dispozici skvělou tělocvičnu a další náčiní potřebné k úspěšné akci, všem děvčatům za jejich účast, kterých dorazilo nejvíce v této akci a trenérům za přípravu tohoto dne.