clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 08.03.2019

Proti Zlínu se nám daří, bude Dukla bodovat?

Dvacáté čtvrté kolo FORTUNA:LIGY znamená pro Duklu jeden z nejdelších výjezdů, v sobotu od 15 hodin budeme hrát proti Fastavu Zlín na zlínské Letné. Čeká nás šestý tým tabulky, se kterým ale máme historicky velmi příznivou bilanci.

Zlínu se na jaře zatím příliš nedařilo, ze čtyř zápasů tři prohrál (se Slováckem, Příbramí a Bohemians) a jeden vyhrál, vítězný byl však zrovna ten v posledním kole, kdy si Zlín poradil 2:1 s Baníkem Ostrava. Nálada se zlínským určitě zlepšila, jejich postavení v tabulce navíc vůbec není špatné – na 6. místě mají 33 bodů, na 5. Jablonec ztrácejí čtyři. „Dukla je mužstvo, které se dlouhodobě snaží hrát kombinační fotbal. V tomto trendu pokračuje i nyní pod novým koučem Skuhravým. Začíná to už rozehrávkou od brankáře, nahoru jdou postupným útokem. My musíme být v tomto zápase velmi pozorní, protože jejich síla je v kombinačním fotbale a rotaci hráčů. Hrají v rozestavení 3-4-3, je ovšem možné, že to rozestavení změní. My musíme být připravení na více variant tak, abychom dokázali jejich sílu eliminovat. Chceme navázat na zápas na Baníku a podat znovu poctivý výkon s tím, že si chceme vytvořit dostatek šancí ke skórování, které musíme proměnit,“ řekl pro oficiální web Fastavu Zlín jejich trenér Roman Pivarník.

Dukelské jaro nám zatím moc radosti nepřineslo, získali jsme pouze jeden bod. V posledním zápase jsme na Julisce utržili krutou prohru 0:4 s Olomoucí, která přijela velmi dobře připravená. Předtím jsme podlehli Liberci, Spartě, v prvním zápase jara jsme remizovali s Baníkem Ostrava. "Pro tři body do Zlína! Toho se teď všichni v týmu držíme," říká odvážně kouč Roman Skuhravý za všechny.

Pozitivem zůstává, že proti Zlínu se nám historicky daří. Ze 7 vzájemných zápasů jsme 4x vyhráli, 3x remizovali a ani jednou neprohráli. Gólové skóre je 8:4 pro Duklu. V posledním vzájemném zápase, který se hrál na konci září, jsme remizovali 1:1.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Zbyněk Proske s asistenty Radkem Kotíkem a Jiřím Křížem, čtvrtým rozhodčím bude Pavel Julínek. Delegáty budou Luboš Helebrant a Václav Andrejs.

Poslední utkání soupeře

FC Baník Ostrava - FC Fastav Zlín 1:2 (1:1)

Branky: 25. Baroš - 20. Jiráček, 63. Poznar.

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Kuzmanović (78. Šindelář), R. Hrubý, Mešaninov (61. Fillo), Holzer (69. Granečný) – Baroš, Diop.

FC Fastav Zlín: Rakovan – Holík, Buchta, Hlinka, Bačo, Bartošák – Tchanturishvili (89. Hronek), Jiráček, Podio (90+2. Hnaníček), Džafić – Poznar (82. Jakubov).

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Fastav Zlín 1:1 (1:0)

Branky: 18. Tetour – 48. Beauguel.

FK Dukla Praha: Rada – Miloševič, Raspopovič, Ďurica, Chlumecký – Kott (56. Doumbia), Bezpalec, Tetour – Brandner, Holenda (69. Djuranovič), Schranz (83. Bilovský).

FC Fastav Zlín: Dostál – Hnaníček, Gajič, P. Buchta – Matejov (88. Libor Holík), Hronek (67. Slaměna), Podio, Jiráček, Bartošák – Železník (71. Jakubov), Beauguel.