clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 01.03.2019

Sigma se na jaře zvedá, v sobotu přijede na Julisku

Čtvrtým soupeřem jarní části bude Dukle Praha Sigma Olomouc. Utkají se na Julisce v sobotu 2. března od 15 hodin, domácí tým doufá, že naváže na výkony ze začátku jara a konečně bude naplno bodovat.

Olomouc patří stejně jako Dukla do spodní skupiny tabulky, je na 12. místě a má 25 bodů. Na podzim byly její výsledky značně kolísavé a do jara vstoupila Sigma prohrou 1:2 s Jabloncem, poté ale kouč Jílek se svými svěřenci zjednodušili hru a dvakrát za sebou brali plný počet bodů (za vítězství 1:0 nad Bohemians a 2:0 nad Příbramí). I díky těmto výhrám je Olomouc v blízkém kontaktu se středem tabulky. Nejlepším střelcem Olomouce je Martin Nešpor, který se trefil pětkrát, tři góly nastřílel Jakub Plšek.

Dukla po prvních dvou domácích utkáních, v nichž předvedla dobrý výkon s Ostravou a Spartou, odjela do Liberce, kde místnímu Slovanu podlehla 0:2, hra ani výsledek nebyly podle našich představ. "Odčinit nepovedený výkon z Liberce je naše motivace. Olomouc se zjednodušeným přístupem k zápasům bodově zvedla a získala důležité sebevědomí. Slova nemají cenu, hra rozhodne a já klukům věřím,“ řekl trenér Roman Skuhravý. Jistě by bylo příjemné, kdyby se nám podařilo hrát tak, jako zatím na jaře doma.

Náš vzájemný podzimní zápas s Olomoucí rozhodl jeden gól, ze kterého se radoval olomoucký Jemelka. Z historicky 11 zápasů zvítězila 3x Dukla, 5x Sigma a 3x se remizovalo, gólové skóre je pro Duklu velice nelichotivé – 3:12.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Ondřej Berka, asistovat na čarách budou Ondřej Pelikán a Dušan Pospíšil, čtvrtým rozhodčím bude Jan Váňa. Jako delegát je nominován Zdeněk Tasch.

Poslední utkání soupeře

SK Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)

Branky: 26. Plšek, 90. Zahradníček.

SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Beneš, Polom, Vepřek – Zahradníček, Kalvach, Plšek (80. Dvořák), Houska (90. Štěrba), Falta – Nešpor (72. Yunis).

1. FK Příbram: Kočí - Nový, Chaluš, Kingue (58. Keita), Antwi - Mingazov, Matoušek, Rezek (62. Voltr), Tregler, Jablonský (84. Kodr) - Květ.

Poslední vzájemné utkání

SK Sigma Olomouc - FK Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branky: 33. Jemelka. 

SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček, Houska, Falta (71. Texl), Hála (84. Yunis) – Plšek (88. Polom).

FK Dukla Praha: Rada – Miloševič (C), Raspopovič, Ďurica, Chlumecký – Bezpalec – Bilovský (82. Douděra), Doumbia (46. Brandner), Tetour, Djuranovič (67. Schranz) – Holenda.