clanek-1
  • Články dorost

  • 09.09.2012

Osmnáctka porazila Střešovice a mladší dorostenci Svitavy

O víkendu se týmům dorostu dařilo. Nejprve přehrála Svitavy sedmnáctka 5:1, poté rozstřílela téhož soupeře 8:1 šestnáctka a ve stejný čas, se stejným výsledkem, ale na hřišti Střešovic, zvítězila i osmnáctka 8:1.

SK Střešovice 1911 - FK Dukla Praha U18 – 1:8 (0:1)

Dukla: Kořínek – Kulikov, Filip, Halbich, Ksandr – Vrkoč, Duka (46. Volek), Troníček – Benda (46. Kříž), Gajecký (57. Stuj), Soukup.Trenér: Kulvajt.
Branky: 34. Gajecký (Ksandr), 48. Kulikov (Gajecký, Filip), 51. Kříž (Vrkoč, Troníček), 57. Soukup (Kulikov, Volek), 69. a 75. Vrkoč (Kořínek), 78. Kříž (Stuj), 84. Vrkoč (Kříž, Volek), 88. 1:8 Kříž (Filip, Volek).

Průběh utkání: Díky vysokému presinku domácích, který byl v prvním poločasu až na hranici sebeobětování se nám nedařilo zakládání odspodu tak, jak bychom si přáli. Pokud se nám však podařilo dostat míč na útočnou polovinu, byli jsme nebezpečnější. Ve 13´ Gajecký mířil do brankáře a v 16´ Soukup po individuální akci nastřelil z úhlu tyč. Brankově jsme se prosadili ve 34´ kdy si na hranici pokutového území přebral dobře míč Gajecký a umístěnou střelou nás poslal do vedení. 
Zlomový byl úvod druhého poločasu, kdy se nám podařilo vstřelit tři rychlé branky. Soupeř poté sice snížil, v dalším průběhu jsme však přidali další čtyři góly po pěkných akcích a zaslouženě vyhráli vysokým rozdílem.

Ohlasy trenérů: "První poločas jsme měli problém v založení a slabým pohybem a předržováním míče v přechodové fázi jsme byli málo nebezpeční. Druhý poločas byl v tomto mnohem lepší. Hru jsme ve středu hřiště výrazně zrychlili a díky rychlým brankám na začátku druhého poločasu jsme zápas rozhodli. Domácí poté kondičně odpadli a my zápas v klidu kontrolovali a přidali další branky. Tým zaslouží pochvalu za celozápasovou aktivitu a úspěšnost v proměňování vypracovaných šancí."

Svitavy - FK Dukla Praha U17 - 1:5 (0:4)

Dukla: Němčanský (41. Vávra) - Bohánek, Melichar, Komárek, Vosátka - Farkaš, Petrák (60. Cvrček), Vorel - Beneš, Vachoušek (54. Najman), Koleřík (65. Kucharský). Trenér: Langer.
Branky: 63. Svitavy - 7. Beneš (as. Komárek, Melichar), 24.Vosátka (as. Kolařík, Petrák), 32. Beneš (as. Farkaš), 34. Kolařík (as. Bohánek, Farkaš), 80. Beneš (as. Kucharský, Najman).

Ohlasy trenérů: "Utkání nabídlo spíše vice nasazení a snahy, než oku lahodící kombinační hru, a to od obou mužstev. V naší hře v určitých fázích scházela přesnost a klid v práci s míčem i kvalitnější organizace hry v útočné i obranné činnosti. Vítězství v utkání bylo zasloužené, oproti soupeři jsme měli vyšší kvalitu v zakončování útočných akcí. Musíme popracovat na udržení kvality hry v delším časovém úseku, nejlépe po dobu celého utkání!"

Svitavy - FK Dukla Praha U16 - 1:8 (1:3)

Dukla: Hladký - Dostál (50.Šejko), Pártl, Pešička, Čermák (30. Šťastný) - Šíma (55. Kozel), Sell, Rybalka - Tylšar, Brabenec, Hájek. Trenér: Mejdr.
Branky: 6. - 18.,37.,48. a 80. Sell, 8. Rybalka, 43. Šťastný, 71. Tylšar, 72. Brabenec.

Ohlasy trenérů: "Utkání bych rozdělil na dva absolutně rozdílné poločasy. V tom prvním jsme hráli přímo tragicky. Kazili jsme jednoduché rozehrávky, nedostupovali hráče, propadávali v osobních soubojích. Druhý poločas byl přesně takový, jaký si představuju. Soupeře jsme vynikajícím presinkem a zlepšeným důrazem doslova přibyli na jejich půlku a hráli náš fotbal. Vynikajícím výkonem se prezentoval kapitán Sell, který vstřelil 4 branky a na další tři přihrál. V úctyhodném výkonu mu sekundovali Brabenec (gól a 4 přihrávky) a Rybalko, který držel tým v obranné fázi. Celkově bych vyzdvihnul výkon celého týmu v druhém poločase. Je důležité se naučit hrát takto dobře celé utkání a ne jenom poločas!!!"