clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 22.02.2019

Letos poprvé venku

Dnes večer se odehraje další z důležitých bitev o záchranu Dukly v nejvyšší soutěži. Od 18 hodin budeme hrát na stadionu U Nisy s místním Slovanem Liberec, kterého jsme v podzimní části sezony na Julisce porazili 2:0.

Slovan Liberec se nachází na pohodlném 7. místě tabulky a má 28 bodů. V případě vítězství by přeskočil šestý Fastav Zlín, který má o jen o dva body více. Trenér Zsolt Hornyák uhrál s týmem na jaře ze dvou zápasů 3 body. Jeho svěřenci nejdříve porazili Příbram vysoko 4:0 (jednou se zaskvěla i nová zajímavá akvizice týmu, útočník s bohatými zahraničními zkušenostmi Libor Kozák), poté prohráli 1:2 s Baníkem Ostrava.

Dukla sice předvedla v obou jarních zápasech dobrý výkon, vytěžila z toho ale jen bod za remízu 1:1 s Baníkem. Spartě o týden později bohužel podlehla 2:3, z čehož byli naši hráči velice zklamaní, bod za remízu by zápasu určitě slušel. Jakýkoliv dnešní bodový zisk by nás posunul z posledního místa.

Historie vzájemných patnácti ligových zápasů je o něco příznivější pro Duklu. Na kontě máme 7 výher, 3 remízy a 5 proher, gólové skóre je 20:15 pro Duklu.

Hlavním rozhodčím zápasu bude Ondřej Pechanec s asistenty Petrem Kotalíkem a Jiřím Pečenkou, čtvrtým rozhodčím bude Ondřej Ginzel. Delegáty budou Petr Vysloužil a Petr Kolbaba. 

Poslední utkání soupeře

FC Baník Ostrava - FC Slovan Liberec 2:1 (0:0)

Branky: 57. Baroš, 70. Diop - 80. Stronati (vl.).

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Stronati, Procházka, Fleišman – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (79. Jirásek), Holzer (88. Šindelář) – Kuzmanović (67. Diop), Baroš (C).

FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula (85. Pázler), Kačaraba, Karafiát, Hybš - Potočný, Breite (C), Mara, Pešek (76. Malinský) - Nešický (69. Musa) - Kozák.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Slovan Liberec 2:0 (0:0)

Branky: 62. Djuranovič, 88. Schranz (pen.).

FK Dukla Praha: Rada – Chlumecký, Ďurica, Raspopovič – Douděra (64. Brandner), Bilovský, Bezpalec, Doumbia (83. Hanousek), Miloševič – Holenda, Djuranovič (73. Schranz).

FC Slovan Liberec: Hladký - Mikula, Vuklišević, Karafiát, Kerbr - Breite (C), Ševčík - Malinský (67. Oršula), Potočný, Aarons (58. Mashike) - Pázler (46. Nešický).