clanek-1
  • WU9

  • 21.02.2019

Fotbalový víkend dívek z Dukly a kluků z Valašského Meziříčí

Tři dny v Praze. Takovou dobu s námi, s dívkami Dukly Praha (WU9), prožili v Praze fotbalisti z Valašského Meziříčí (výběr z ročníků 2010, 2011, 2012). A byly to tři dny plné fotbalu a přátelské atmosféry, neboť jak kluci, tak i jejich rodiče byli skvělí.

První den k nám kluci společně s rodiči přicestovali vlakem a hned u vlaku jsme je za Duklu mocně přivítali. Hlasité uvítání a skandování se rozléhalo vlakovým nádražím a také po cestě s rodiči dívek Dukly, kteří odvezli celou skupinu do Prahy Ruzyně, kde byl tým z Valmezu ubytován a kde se druhý den konal společný trénink a turnaj. Rodičům Dukly patří velké poděkování, neboť nám s organizací celého víkendu velmi pomohli a aktivně se zapojili.

Po páteční strategické poradě mezi Duklou a Valmezem se již v sobotu brzy ráno fotbalisté a fotbalistky rozeběhli na hřiště a absolvovali velmi intenzivní společný trénink pod vedením trenérů Jana Zimy a Radka Štrobla, doplněnými o posilu z řad juniorek Terezu Žákovou a trenéra Valmezu. Součástí tréninku bylo hned několik dovednostních stanovišť, kde si holky a kluci společně zatrénovali a mohli se i poměřit, jak na tom jsou mezi sebou. Po společném obědě a polední pauze proběhl turnaj ve formátu 3 na 3, aby měla hra spád a aby fotbalisté byli do hry zapojeni intenzivně a pro týmy byl turnaj i více atraktivní.

Hrálo 11 týmů (několik za Duklu, několik za Valmez a byla pozvána také Sparta Praha Dívky a Roztoky u Prahy). Kluci i holky předváděli krásnou hru, techniku s míčem, pěkné přihrávky a kombinace. Celkem se odehrálo 55 zápasů. Každý trval 5 minut a bylo k vidění 235 gólů. Mnoho z nich provedených jako z učebnice fotbalu. Důležitá byla velká snaha fotbalistů a fotbalistek ukázat své dovednosti, smysl pro kolektiv a opravdovou fotbalovou náladu. Velkou podporu měli v trenérech a také rodičích, kteří s dětmi po celé odpoledne vydrželi a své ratolesti podporovali. A výsledek? Dopadlo to moc dobře a fotbalové odpoledne si, pevně věříme, všichni moc užili. Holky z Dukly skončily těsně druhé, kluci z Valmezu byli moc šikovní a skončili čtvrtí. Svou kvalitu prokázaly dívky ze Sparty Praha a turnaj vyhrály. Při vyhlášení a společné fotce to však vypadalo, že vyhráli všichni a musíme říct, že tomu tak opravdu bylo, protože každý svým dílem k dobrému fotbalu a náladě přispěl.

Sobotu završila společná procházka Dukly a Valmezu po Praze. V odpočinkovém tempu, byť po náročném dni, jsme s rodiči a kluky z Valmezu navštívili Pražský Hrad, prošli Malou Stranu a Kampu, obdivovali Karlův most, Staroměstské náměstí a zakončili vše na Václavském náměstí.

Aby toho nebylo málo, v neděli již po šesté hodině ranní byli kluci z Valmezu na nohou, aby se připravovali na trénink na Julisce – opět s holkami. Naplánovali jsme ukázkový trénink pod vedením Jana Zimy, Radka Štrobla a Jána Makoviče. Velmi intenzivní trénink s ukázkou atletických cviků a závěrečný mini zápas završil sportovní část víkendu. S výpravou z Valmezu jsme ve velmi přátelském duchu zakončili víkend na společném obědě. Družina z Valmezu pak následně odcestovala zpět na Valachy a už jistě spřádala po cestě domů plány na další setkání - tentokráte na východě. Holkám z Dukly bylo tu hodinku či dvě odpočinku po nedělním obědě smutno, proto pokračovaly na turnaj v Milovicích, část holek pak na zimní ligu na Dukle (kde jeden tým svou skupinu dokonce vyhrál).

Co dodat na závěr? Snad jen, že všem, kdo se podíleli na fotbalovém víkendu, ať už jakoukoli měrou, patří obrovské poděkování. A zvláštní poděkování patří také Marušce Grygaříkové, která za tým Valmezu víkendový výjezd Valachů zorganizovala.

Za Duklu Praha dívky, hrdý tatínek Emy Š., David