clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 15.02.2019

Se Spartou chceme zlomit negativní statistiky

Do nového týdne vstoupíme zápasem se Spartou, kterou hostíme na Julisce v pondělí od 18 hodin. Oba týmy prošly během zimní pauzy velkou přestavbou, bude určitě zajímavé sledovat, který z pražských sousedů se s ní vypořádal lépe.

Sparta je na 4. místě tabulky a má 35 bodů, v prvním jarním kole slavila výhru 1:0 nad Bohemians, které porazila gólem Martina Frýdka z penalty v 90. minutě. Výhrou se posunula před Baník Ostrava, který v minulém týdnu remizoval 1:1 právě na Julisce.

Dukla se po remíze z posledního místa neposunula, zůstává ale v kontaktu s nesestupovými příčkami. Proti Baníku se ve 20. kole trefil na 1:0 Jakub Podaný, na 1:1 ale před koncem prvního poločasu vyrovnal Kuzmanovič a žádnému z týmů se pak nepodařilo strhnout vítězství na svou stranu. Duklu mohl těšit získaný bod i dobrý a bojovný výkon, který na hřišti předvedla. „Moc se těšíme na dalšího favorita a konfrontaci s ním. Chceme podat zase o kousek lepší výkon než v utkání s Baníkem. Vždy můžeme uspět, pokud budeme mít pohyb, ochotu a sebevědomí. Ani proti Spartě nebudeme nic měnit na naší hře, i když respektujeme její sílu,“ řekl o blížícím se zápase Roman Skuhravý.

V historických statistikách Sparta Duklu válcuje, z 15 vzájemných zápasů zvítězila 10x, Dukla pouze jednou a remizovalo se 4x. Gólové skóre je 26:5 pro Spartu.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Pavel Královec s asistenty Ivo Nádvorníkem a Tomášem Mokruschem, 4. rozhodčím bude Pavel Rejžek. Jako delegáti jsou nominováni Miroslav Liba a Mgr. Emil Ubias. 

Poslední utkání soupeře

AC Sparta Praha - Bohemians 1905 1:0 (0:0)

Branka: 90+1. Frýdek.

AC Sparta Praha: Nita - Zahustel, Plechatý, Štětina, Hanousek - Frýdek - Hložek (78. Hašek), Kanga (65. Kadlec), Sáček, Chipciu - Tetteh (68. Pulkrab). 

Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Hůlka, Krch, Bartek - Záviška (59. Reiter), Levin, Vacek (80. Jindřišek), Hašek - Vaníček, Koubek (83. Nečas).

Poslední vzájemné utkání

AC Sparta Praha - FK Dukla Praha 2:0 (1:0)

Branky: 45+1. Tetteh (Chipciu), 82. Kanga.

AC Sparta Praha: Nita – Chipciu, Radakovič, Kaya, Vatajelu – Stanciu, Kanga, M. Frýdek, Plavšič (70. Vácha) – Tetteh (57. V. Vukadinovič), Šural (C) (78. Pulkrab).

FK Dukla Praha: Rada – Miloševič, Chlumecký, Bezpalec, Preisler – Douděra (66. Holík), Tetour, Hanousek (C), Brandner (75. Podaný), Bilovský (82. Djuranovič) – Schranz.