clanek-1
  • WU9

  • 17.12.2018

Dívčí turnaj škol v DDM Modřany

Ve čtvrtek 13. prosince se v areálu DDM Modřany v místní hale uspořádal další dívčí turnaj škol, tentokrát první mimo Prahu 6. Ženský úsek FK Dukla Praha ve spolupráci se sportovním úsekem DDM Modřany udělal nultý ročník v této oblasti a byl velmi úspěšný. Až 70 dívek se účastnilo turnaje a společně prožily fotbalové dopoledne.

Díky novým kontaktům se sportovním úsekem DDM Modřany jsme se rozhodli společně uspořádat nultý ročník dívčího turnaje škol, kterého se účastnily dívky z 2.-4. tříd. Ty pak mohou společně s dalšími dívkami navštěvovat od jara nově vzniklý fotbalový kroužek pro děvčata, který bude v rámci DDM Modřany probíhat.


Po příchodu všech škol se naplnila celá hala k prasknutí, kde mezi diváky byly třídy přihlášených holek a zde všichni přítomní žáci včetně doprovodu fandili svým hráčkám. Každý tým si přinesl nebo obdržel jednu barvu dresů a turnaj mohl začít! Organizátor rozproudil atmosféru v hale, řekl několik potřebných informací a první hvizd turnaje byl slyšet.

Na turnaj dorazilo celkem 9 týmů, které pocházely z těchto škol: ZŠ Angel, ZŠ Na Beránku, ZŠ Meteorologická, ZŠ Rakovského a ZŠ Mráčkova. Některé školy vyslaly do turnaje více týmů, které se potkaly nakonec v systému tří skupin.

Celkovým vítězem turnaje se staly Fotbalistky, na druhém místě skončili Beránci a bronz braly Vosy.
Berušky, Švejcarky s.r.o. a Žabky se utkaly v souboji o 4. až 6. místo a v poslední skupině si to rozdaly Myšky, Monteo a Dračice. Oceněny byly nejlepší střelkyně a nejlepší hráčka turnaje. Vyhlásilo se také ALL STARS turnaje. Všechny hráčky byly oceněny medailí a dárkovou taškou. Každý tým obdržel pohár a také individuální ocenění měla svou cenu. Vítězný tým vyhrál pro svou školu vstup na jedno vybrané utkání Fortuna ligy FK Dukla Praha.

Během turnaje byl doprovodný program v podobě dovednostních soutěží a střelbou na branku, dále autogramiáda s hráčkami ženského A-týmu Lenkou Dolejšovou a Vandou Adámkovou a nakonec vrchol celého programu, účast a autogramiáda bývalého ligového hráče a trenéra A-týmu žen Michala Kolomazníka. Hráčkám byly připraveny svačiny, tousty a ovoce a samozřejmě zajištěn byl pitný režim.

Na turnaji byly vidět skvělé výkony, velká radost z gólů a obrovská snaha všech zúčastněných. Všem děvčatům děkujeme za jejich účast, fanouškům za podporu svých škol a velký dík také patří DDM Modřany za poskytnutí areálu a za účast všech lidí, kteří nezištně pomáhali s hladkým průběhem akce. Děkujeme také trenérům FK Dukla Praha, kteří se podíleli na organizaci tohoto turnaje.

Výsledky turnaje: