clanek-1
  • Rozhovory

  • 26.11.2018

Filip Rada: Utekli jsme z posledního místa, můžeme být klidnější

Zápas proti Teplicím odchytal s nulou, přesto Filip Rada ví, že převaha Dukly nebyla taková, jaká by měla být, obzvlášť ve chvíli, kdy měly Teplice na hřišti o dva hráče méně. I tak získal náš tým tři body a posunul se v tabulce o příčku výš.

Byla úleva, že druhý zápas s Teplicemi už pro nás dopadl úspěšně?
Minulý týden jsme dostali facku, všichni jsme viděli, že jsme Pohár Teplicím svým výkonem darovali. Kdybychom tohle předvedli znovu, už by to byla rarita. Soustředili jsme se, řekli jsme si pár pokynů, jak by to mělo vypadat, a myslím, že jsme je splnili. Teď můžeme být trochu klidnější, utekli jsme z posledního místa.

Jaké bylo v závěru sledovat, že spoluhráči běží do jednoho brejku za druhým, ale skórovat se jim nedaří, a pak se na závěr dopředu vysunuje brankář Diviš? Měl jsi obavy?
Na to, že nás bylo na hřišti o dva víc, to pro nás nevypadalo vůbec jednoznačně. Velkou šanci měl Patrik Brandner, Diviš jim skvěle zachytal, a oni se ještě tlačili za vyrovnáním. Dát gól na 2:0, mohli jsme mít klid, takhle jsme se strachovali do konce zápasu. Když pak jde dopředu i brankář, může se stát cokoliv. Nebylo to příjemné, ale všichni kluci to dneska vzadu skvěle odbránili, ustáli jsme standardky a získali důležité tři body.

Co jsi říkal na to, že Teplice dostaly tolik žlutých karet?
Teplice hrály nervózně, hodně faulovaly. Jindráček dal protihráči loktem, Jeřábek trefil hráče bez balonu, fauly nebyly na hraně, ale jasně za žluté karty. Četností karet mi to připomnělo náš zápas v Mladé Boleslavi v 15. kole, kde to bylo přesně naopak – dostali jsme 6 žlutých, pak ještě jednu červenou, soupeř nedostal ani jednu. To se ve fotbale stává. My jsme proti Teplicím hráli koncentrovaně, důrazně, kolem vápna jsme nechtěli dělat zbytečné fauly, aby Teplice neměly standardky, protože v nich jsou jejich hráči dobří. Dařilo se to až na závěrečné minuty, v nichž měly Teplice pár rohů a centrů.

Už začíná chladné období, čeká nás teď řada mrazivých zápasů. Jak se ti líbí změna herního systému?
Nás hráčů se nikdo neptal, postavili nás před hotovou věc. Systém byl určen, my hrajeme. Bohužel je vidět, že když začne být zima, fanouškům se do ochozů nechce. Uvidíme, jak to bude vypadat v prosinci a v únoru.