clanek-1
  • A-tým

  • 21.11.2018

Reprezentanti z Dukly byli úspěšní

Uplynulá reprezentační pauza byla úspěšná pro několik hráčů Dukly. Ondřej Štursa a Štěpán Krunert absolvovali reprezentační sraz české U19, Daniel Souček byl součástí týmu U20 pro Elite Tournament.

Česká reprezentace U19 pod vedením trenéra Jana Suchopárka zakončila základní fázi kvalifikace na Mistrovství Evropy postupem z prvního místa ve skupině. O svátečním 17. listopadu Češi vyhráli 2:1 nad Makedonií, hráči Dukly tentokrát do zápasu nezasáhli. 20. listopadu česká devatenáctka remizovala 2:2 s Chorvatskem a zajistila si první místo ve skupině. Útočník Ondřej Štursa nastoupil v základu a odehrál 65 minut, záložník Štěpán Krunert přišel na hřiště v 90. minutě jako střídající hráč. Elitní fáze kvalifikace se uskuteční příští rok v březnu, samotný šampionát ME U19 bude v červenci hostit Arménie.

Obránce Daniel Souček se zúčastnil s reprezentací U20 trenéra Karla Krejčího zápasů se Švýcarskem v rámci Elite Tournament. 19. listopadu v Brně Češi zvítězili nad Švýcary 2:1, Daniel Souček odehrál celý zápas.

Gratulujeme klukům z Dukly, jen tak dál!