clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 20.11.2018

Podruhé v řadě se v pátek utkáme s Teplicemi

Stejně jako minulý týden budeme i tento pátek hostit na domácím stadionu FK Teplice, tentokrát ovšem na ligové úrovni. Na pohárové utkání nevzpomínáme s potěšením, Dukla nepředvedla dobrý výkon a prohrála 1:3, s MOL Cupem se tak pro tento ročník rozloučila. V pátek to chceme napravit v lize.

Ve 4. kole MOL Cupu zvítězily Teplice přesvědčivě 3:1. Velmi dobrý výkon předvedl útočník Martin Jindráček, který vstřelil všechny 3 teplické brány. Brzy devětadvacetiletý Jindráček hrál ještě na začátku sezony druhou ligu v Ústí nad Labem, kde si ho povšimly právě Teplice a angažovaly ho na hostování, které mu končí na podzim. „Hráli jsme dobře, zbytečně jsme nenakopávali, hráli jsme kombinačně, po zemi. Duklu jsme tím překvapili. Všichni chtěli hrát, dařilo se, padaly góly“, to řekl po zápase MOL Cupu Jindráček pro web Teplic. Svým výkonem si určitě řekl o to, aby v prvoligovém celku pokračoval i po skončení podzimní části, jak naznačil i trenér Stanislav Hejkal. 

Jediným střelcem našeho týmu byl v utkání Patrik Brandner, který se trefil v 86. minutě, kdy už bylo pozdě zavelet k obratu. Roman Skuhravý byl velmi zklamaný a po zápase své hráče nešetřil: „Dnes jsme od začátku tahali za kratší konec a to kvůli tomu, že tohle nebyl přístup ligových hráčů, za to nesu jednoznačně vinu já. Věděl jsem, že situace nebude jednoduchá, ale že hráči nebudou ochotni v některých zápasech poctivě pracovat, to je komplikace. Dnes jsme opravdu nebyli důstojným soupeřem Teplic. Rád bych věřil, že příští týden to bude jiná Dukla.“

Dukla má v lize 11 bodů a je na posledním místě, ze kterého by se moc ráda posunula výš. S Teplicemi se nám ale letos vůbec nedaří. Ve 2. kole v červenci jsme Na Stínadlech prohráli 2:5, naše dva góly vstřelili Schranz a Holík. Byl to jeden z děsivé série sedmi prohraných zápasů na začátku ligy. Po příchodu nového trenéra Romana Skuhravého, který nahradil Pavla Drska (mimochodem současného asistenta trenéra Teplic), se Dukla zvedla, v pěti zápasech v řadě posbírala 10 bodů. Dále nás ale čekali dva nároční soupeři – Slavia a Jablonec, se kterými jsme utržili dvě vysoké prohry, poté jsme získali bod za bezbrankovou remízu z Mladé Boleslavi. Na vítěznou vlnu jsme se ale zatím nedokázali vrátit. Změní se to dnes večer?

Ani Teplice nemají nijak skvělou sezonu, i když se jim daří podstatně lépe než Dukle. S 16 body jsou na 10. místě a vyhrály dva z posledních tří ligových zápasů, úspěšnou sérii rozšířilo taktéž pohárové vítězství na Dukle. „Jsem rád za postup a moc dobře vím, že za týden nás tady čeká úplně jiná Dukla, úplně jiný soupeř a úplně jiné nasazení. Musím hráčům vyhnat z hlavy myšlenky, že toto byla Dukla Praha, protože nebyla. Za týden to bude Dukla Praha, jsem o tom přesvědčen,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Teplic Stanislav Hejkal.

S Teplicemi budeme bojovat o postup z posledního místa tabulky. Aktuálních 11 bodů má i Karviná. Čtrnácté Slovácko má jen o bod víc. Předposlední Karviná hraje domácí utkání s pražskou Slavií, která je ve skvělé formě. Slovácko, které se nachází na 14. místě, má z posledních pěti utkání pouze 1 výhru, kvůli čemu se řadí ve formě mezi nejhorší. V 16. kole se utká s Baníkem Ostrava, který se nachází na 5. místě. Je tedy velmi dobře možné, že toto kolo řádně zamíchá pořadím v tabulce. Doufejme, že to bude ve prospěch Dukly!