clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 08.11.2018

Proti Mladé Boleslavi musíme zabrat

Posledním týmem, se kterým se Dukla v této sezoně ještě neutkala, je Mladá Boleslav. K zápasu 15. kola nastoupíme na Městském stadionu v Mladé Boleslavi v pátek 9. listopadu od 18 hodin.

Mladá Boleslav se nachází na 8. místě tabulky se 17 body. Její výkony jsou letos velmi nevyrovnané – přesvědčivé výhry střídají vysoké prohry, to trenérovi Jozefu Weberovi určitě radost nedělá. Z posledních pěti zápasů Mladá Boleslav třikrát prohrála, jednou vyhrála a jednou remizovala. Soupeř je to tedy poměrně nepředvídatelný. V kádru má nejlepšího střelce ligy Nikolaje Komličenka, který se trefil už 12x, v utkání s Libercem ale dostal čtvrtou žlutou kartu a v našem vzájemném zápase nebude moct nastoupit. Mladá Boleslav však má v kádru řadu kvalitních hráčů, kteří by se také mohli rozstřílet, z útočníků jmenujme například Tomáše Přikryla.

Dukla je po dvou vysokých prohrách se Slavií a s Jabloncem opět na posledním místě tabulky s deseti body. Soupeře ze spodních vod máme stále na dostřel, velmi si ale uvědomujeme nutnost znovu bodovat. Po hrozivých deseti inkasovaných gólech z posledních dvou zápasů budeme muset zapracovat na kompaktnosti i koncentraci. „Svým hráčům věřím a jsem přesvědčen, že v zápasech, které nás čekají, jsme schopni a ochotni uspět. Ukázat hru, kterou vidím dennodenně na tréninku, je náš cíl. Boleslav je doma silnější a nebezpečnější než ve venkovních zápasech, my naopak hrajeme lépe venku," řekl trenér Dukly Roman Skuhravý.

Z celkem 14 odehraných zápasů v historii české nejvyšší soutěže Dukla vyhrála pouze 3x, Mladá Boleslav se radovala 8x a 3x se remizovalo. Gólové skóre je 21:14 pro Mladou Boleslav.

Hlavním rozhodčím zápasu bude Ondřej Berka, na čarách Radek Kotík a David Hock, čtvrtým rozhodčím bude Ondřej Ginzel. Jako delegáti dorazí Oldřich Racek a Miroslav Poklop.

Poslední utkání soupeře

FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 88. Oršula.

FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Kacharaba, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Potočný, Ševčík, Pešek - Aarons.

FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Hůlka, Takács, Křapka – Matějovský, Hubínek – Diviš, Přikryl, Ladra – Komličenko.

Poslední vzájemné utkání

FK Mladá Boleslav - FK Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branka: 22. Komličenko.

FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Takács, Chaluš, Fabián – Hubínek, Matějovský (C) – Konaté (73. Přikryl), Valenta (46. Kateřiňák), Ladra – Komličenko (61. Magera).

FK Dukla Praha: Hruška – Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný – Holík, Marek Hanousek (C), Bilovský (61. Tetour) – Brandner (73. Koreš), Holenda, Néstor.