clanek-1
  • Rozhovory

  • 06.11.2018

Frederik Bilovský: Před Boleslaví musíme odstranit chyby

Dukla má za sebou dva nepovedené zápasy, ve 13. kole prohrála 1:4 na Slavii a ve 14. kole podlehla doma 2:6 Jablonci. Šanci nabrat body do ligové tabulky budeme mít v pátek proti Mladé Boleslavi, která má v této sezoně kolísavou formu. O přípravě mluví záložník Frederik Bilovský.

Mladá Boleslav inkasuje hodně gólů, podobně jako my. Může to být v pátek přestřelka?
Myslím, že pro diváky to bude určitě zajímavý zápas, mužstvo Mladé Boleslavi se vyznačuje útočným fotbalem. Pro trenéry by ale příjemné nebylo, kdyby to byla přestřelka. Toho našeho by to po posledních dvou zápasech určitě nepotěšilo. My uděláme všechno pro to, abychom v Boleslavi bodovali a půjdeme za tím od první minuty.

Kvůli čtyřem žlutým kartám bude soupeři chybět Nikolaj Komličenko, současně nejlepší střelec ligy. Bude to pro Boleslav velký problém?
Kvalitu určitě mají, aby ho nahradili, ale momentálně na něj hodně spoléhají. Bude to pro ně citelná ztráta, ale my se na to nechceme spoléhat. Musíme ubránit kohokoliv, kdo nastoupí.

Hodil by se nám takový střelec, jako je Komličenko?
Momentálně po zranění Johnyho Holendy nám chybí klasický hroťák, zabiják, takže by se nám někdo gólový hodil. Je na nás ostatních, abychom to vzali na sebe, ať už střeďáci, nebo krajní záložníci.

Boleslav je na 8. místě, má hodně kolísavou formu. Je vhodným soupeřem, na kterém bychom se mohli po Slavii a Jablonci znovu chytit?
Takhle to nevidím. My musíme začít sami od sebe a opět se vrátit k výkonům, které jsme předváděli před tím, když jsme byli úspěšní. Vůbec nezáleží, proti komu budeme hrát.

Jak se v kabině srovnáváte se dvěma vysokými prohrami za sebou?
Je tu hodně mladých kluků, pro které je to náročné. Na nás starších je, abychom jim pomohli, pak také na trenérovi, aby je usměrnil. Určitě se budeme snažit jim pomoc i v pátek, tak, abychom byli po zápase všichni spokojení.

Jaké slabiny nám ukázaly poslední dva zápasy?
Místy nám vypadávala kompaktnost, byli jsme hodně rozházení po hřišti a potom se balon velmi těžko nahání. Všude jsme byli pozdě a nestíhali jsme dostupovat do soubojů. To jsou hlavní chyby, které musíme do dalšího zápasu odstranit.