clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 27.10.2018

Proti silné Slavii budeme hrát v pondělí v Edenu

Pouze dvě prohry má na kontě Slavia Praha, tým, který se aktuálně nachází na čele ligové tabulky. Dukla vyjede do Edenu v pondělí 29. října k zápasu 13. kola, který začne v 18.00. Přímý přenos poběží na O2 TV Sport.

Slavia na začátku sezony oznámila, že zahajuje tažení za ligovým pohárem, podle toho i koná. Na prvním místě tabulky má po 12 kolech 30 bodů, dvoubodový náskok na druhou Plzeň, ztráty utrpěla pouze dvěma prohrami: s Jabloncem a s Baníkem Ostrava. Ve čtvrtek navíc Slavia slavila úspěch na mezinárodním poli, když zvítězila 1:0 v základní skupině Evropské ligy na půdě Kodaně, kam ji doprovodila i početná fanouškovská výprava. V lize Slavia nastřílela už 28 gólů, což je nejvíc ze všech týmů, vede prakticky ve všech ofenzivních statistikách. Inkasovala sedmkrát, nejméně z celé ligy. Nejlepším střelcem Slavie je Miroslav Stoch, který se trefil pětkrát.

Dukla se po posledním kole díky výhře 1:0 nad Opavou konečně posunula z posledního místa tabulky a klidnějším vodám je na dohled. Zlepšené výsledky vlily dukelským novou krev do žil. Z posledních 5 zápasů jsme získali 10 bodů a moc rádi bychom v bodování pokračovali. V Edenu to ale bude hodně těžké. „Nesnáším roli outsidera, ale bohužel jím v zápase se Slavií jsme. Na druhou stranu se můžeme soustředit na svou hru a poctivě pracovat. Slavia je první, úspěšně se prezentuje v Evropě a my se s ní můžeme konfrontovat. Potřebujeme podat nadstandardní výkon se snahou eliminovat činnost v zakončení soupeře, standardní situace a rychlost v přechodové fázi.“ To řekl před zápasem Roman Skuhravý.

V české ligové historii se spolu Dukla a Slavia utkaly 14x, Dukla nedokázala zvítězit ani jednou, 7x jsme uhráli remízu. Gólové skóre je 20:7 pro Slavii.

Utkání bude řídit hlavní rozhodčí Miroslav Zelinka s asistenty Ondřejem Pelikánem a Adamem Horákem, čtvrtým rozhodčím bude Petr Ardeleanu. Jako delegáti jsou nominováni Michal Beneš a Václav Hartman. 

Poslední utkání soupeře

FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 3. Stoch.

FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Kerbr (63. Aarons) – Potočný, Breite, Oscar, Ševčík, Hybš (21. Koscelník) – Oršula (72. Mashike).

SK Slavia Praha: Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil – Souček, Hušbauer – Stoch (90. Frydrych), Traoré (46. Mešanovič), Zmrhal – Baluta (72. Olayinka).

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - SK Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 10. Sýkora, 90+4. Stoch.

FK Dukla Praha: Rada – Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný – Brandner (75. Douděra), Hanousek (C), Bilovský, Néstor – Schranz (87. Bezpalec), Djuranovič (55. Kušnír).

SK Slavia Praha: Kolář – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer, Sýkora (78. Danny), Zmrhal (C) (90+1. Hromada) – Tecl (56. Škoda).