clanek-1
  • A-tým

  • 26.10.2018

Filip Rada byl oceněn Duklou

Ve čtvrtek 25. října se v Praze uskutečnilo slavnostní vyhlášení ankety „Armádní sportovec roku 2018“ za přítomnosti ministra obrany ČR, pana Mgr. Lubomíra Metnara. Ačkoliv je fotbalová Dukla spojená s armádní Duklou už jen historií a stadionem Juliska, máme dlouhodobě dobré vzájemné vztahy a jedním z oceněných byl i Filip Rada.

Celým slavnostním večerem provázala dvojice bývalých sportovců Kristýna Hoidarová-Kolocová a Jiří Ježek. Nejlepší sportovkyní se stala dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká, která převzala cenu za potlesku publika ve stoje. Na druhém místě skončila Eva Samková, třetí místo obsadil kanoista Martin Fuksa. Nejlepším kolektivem se stali parašutisté Dukly Prostějov. Z ligového fotbalového mužstva převzal ocenění za nejlepšího fotbalistu letošního roku brankář Filip Rada.

Filip do Dukly Praha přišel 10. července 2007 jako čerstvá posila nováčka druhé ligy. Od této doby se mu podařilo vybojovat pozici brankářské jedničky, i když to vůbec neměl lehké – musel se prosadit v konkurenci dalších dobrých gólmanů. Delší dobu patří k oporám našeho ligového mužstva.

V průběhu slavnostního večera byl proveden křest knihy Zlatá obojživelnice, knihu pokřtil přímo ministr obrany Lubomír Metnar a bývalá sportovkyně a olympijská vítězka Kateřina Neumannová a nejúspěšnější sportovkyně letošního roku Ester Ledecká a Eva Samková. 

Gratulujeme Filipovi k ocenění a děkujeme za skvělé reprezentování fotbalu!

Autor fotografie: Martin Sekanina