clanek-1
  • WU11

  • 21.10.2018

WU11: Naše dívky oslavily 70 let Dukly a ze Slovenska přivezly zlato

Dukla v rámci oslav 70 let organizovala fotbalový kemp na východu Slovenska. Naše hráčky si přivezly spoustu krásných zážitků, ale medaile za přední příčky v turnaji.

V loňském roce na Julisku na pár dní zavítal dívčí klub CFT Academy ze Slovenska a letos jely nejmladší duklačky hrát k našim východním sousedům. A nejen to. Dukla se na dálku stala jedním z hlavních organizátorů velké fotbalové akce na Slovensku. Čtyřdenního fotbalového festivalu se tak zúčastnilo více než 200 dětí z Česka a Slovenska. Akce se uskutečnila u příležitosti 70. výročí fotbalu na Dukle a kromě hlavního sponzora cashbackového portálu PlnáPeněženka.cz akci podpořila Česká fotbalová federace, Slovenská fotbalová federace, Ministerstvo školství i město Vranov nad Topľou.

Co dívky na tomto festivalu čekalo

Celá akce začala dobrodružnou cestou vlakem. Po ubytování, hned první den navštívily zdejší školu, kde pro ně bylo připravené pěkné uvítání místního sboru. Škola ve Vranově nad Topľou se dívkám věnovala i další den, kdy místní děti připravily ukázky chemických pokusů i pěkné vstupy z oblasti biologie. Malé fotbalistky během 4 dní zažily spoustu zábavy. Společné tréninky s děvčaty z východního Slovenska, mini zápasy, promítání filmu, koupání, nafukovací atrakce i grilování. Celá akce vyvrcholila velkým turnajem.

Naše holky si odvezly zlato i další ceny

Do turnaje Dukla nasadila hned 3 týmy ve dvou věkových kategoriích a všechny týmy nakonec byly na bedně. Ve starší kategorii se duklačky statečně praly o body s fotbalisty z celého Slovenska. Prezentovaly se pohlednou hrou, důrazem i góly. V posledním zápase si o finálové umístění zahrály s dívčím výběrem CFT Akademie. Duklačky nakonec vyhrály a z turnaje odešly jako vítězky s velkým pohárem a zlatými medailemi.

V mladší kategorii jsme v odpoledním programu nasadili hned dva týmy. Částečně je tvořily dívky wu11 a částečně hráčky wu9. I zde jsme nakonec brali medaile. Slovenský výběr získal zlato a další dvě místa na bedně vybojovaly právě naše týmy.

Oslava 70 let Dukly a cenná partnerství

Celá akce se konala za podpory klubu FK Dukla Praha. Do turnaje klub vložil hodnotné ceny a program Slovenského kempu byl pro hráčky skutečnou oslavou. Tím ovšem pro naše malé fotbalistky oslavy nekončí. Aktivně se zúčastní dalších akcí Dukly, které probíhají nejen na Julisce, ale i na dalších zajímavých místech.

Unikátní slovenský fotbalový festival se uskutečnil také díky velmi přátelské spolupráci s CFT Akademií, které děkujeme a přejeme hodně úspěchů. Také děkujeme partnerům a sponzorům. Plné Peněžence, díky které nakupujete výhodně na 600 obchodech, jako je Booking, Mall, nebo Hervis sport, společnostem Klark s.r.o., Reusch a Jersey. Rodičům a dalším, kdo akci sponzorovali nebo podpořili.