clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 15.10.2018

S Opavou budeme bojovat o posun ze dna tabulky a oslavíme 70 let klubu

Po reprezentační pauze nastoupí Dukla k důležitému utkání s Opavou, která se tak jako my nachází v nepříjemných spodních vodách tabulky. Během nedělního utkání zároveň vyvrcholí oslavy 70 let od založení Dukly Praha.

Boj týmů ze spodní části tabulky začne v 15 hodin. Velice pikantní bude zápas pro trenéra Dukly Romana Skuhravého, který těsně před angažmá na Julisce trénoval právě Opavu, kterou v sezoně 2016/17 dovedl do finále MOL Cupu, o rok později k postupu ze druhé ligy do nejvyšší soutěže. V září tohoto roku Opavu z rodinných důvodů opustil. Dukla ho poté oslovila s nabídkou, kterou přijal, a od 8. kola FORTUNA:LIGY už vedl jako hlavní trenér Duklu. 

Nováček ligy Opava dorazí na Julisku s tříbodovým náskokem jako mírný favorit utkání. V tabulce se nachází na 12. místě a má 10 bodů za 3 vítězství a 1 remízu. Poslední ligový zápas prohrála Opava 0:1 s Bohemians, poté ale uspěla v MOL Cupu a díky vítězství 1:0 nad Jihlavou postoupila do dalšího kola. SFC Opava v loňské sezoně postoupil do FORTUNA:LIGY z 1. místa v tabulce s náskokem 12 bodů na třetí Pardubice. Spolu s Opavou postoupila v minulém ročníku také Příbram. Opava za celou sezónu 2017/2018 prohrála pouze třikrát a ve druhé lize zaslouženě dominovala.

Opavští svůj tým před novou sezonou téměř nezměnili, do sestavy přibrali pouze 3 hráče. Prvním je Lukáš Godula, brankář, který se do týmu vrátil z hostování v Odra Petříkovice. Dalším nováčkem je záložník Jan Řezníček, který po 6 sezónách opustil FK Pardubice. V Opavě zatím zasáhl pouze do třech ligových utkání a odehrál 33 minut. Dalším a zároveň posledním hráčem je Václav Juřena, který přestoupil z druholigového Třince. Za Opavský tým zatím zasáhl do 9 zápasů a vstřelil jeden gól. Tým nyní vede jako hlavní trenér Ivan Kopecký.

Dukla se od příchodu Romana Skuhravého zvedá, v lize pod ním dvakrát vyhrála, jednou remizovala a získala 7 bodů, v posledním ligovém utkání jsme slavili výhru 2:0 nad Karvinou. Úspěšní jsme ale byli i v MOL Cupu, v němž jsme minulý pátek porazili Viktorii Žižkov 1:0 a stejně jako Opava jsme postoupili do dalšího kola. V obou posledních zápasech byl úspěšným střelcem Frederik Bilovský.

Těsně před reprezentační pauzou jsme přivítali do realizačního týmu nového kondičního trenéra Michala Dragijského, který je aktuálně studentem doktorského studia na FTVS UK. V minulosti se aktivně věnoval fotbalu, hrál na poloprofesionální úrovni ve 2. slovenské lize. S týmem z Julisky se již účastnil pohárového utkání na hřišti FK Viktoria Žižkov.

Zápas s Opavou je pro nás velmi důležitý – pokud bychom v neděli vyhráli, dotáhli bychom se na našeho dnešního soupeře bodově a také se konečně odlepili z posledního místa tabulky.

Sedmdesáté narozeniny našeho klubu dnes chceme samozřejmě oslavit třemi body. K tomu jsme pro fanoušky a návštěvníky připravili bohatý doprovodný program. O poločase proběhne ceremoniál, v němž oceníme důležité osobnosti ze sedmdesátileté historie klubu, slavnostní akt doprovodí část orchestru Ústřední hudby Armády ČR, která zahraje také státní hymnu před zápasem. Poblíž stánku fanshopu naleznete fotokoutek od Fotonauta, kde se můžete nechat vyfotit a vytištěnou fotografii si na památku ihned a zdarma odnést. Občerstvení doplní stánky společnosti Street Catering s točenými pivem z pivovaru Únětice, burgery a dalším sortimentem. Svou mobilní pobočku má na stadionu i společnost FORTUNA.

Přijďte s námi oslavit krásné výročí našeho klubu. Vstupenky už jsou v prodeji, a to za narozeninovou cenu 100 Kč. Děti do 15 let mají vstup zdarma.