clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 05.10.2018

Karviná je ve formě, utne Dukla její sérii?

Celek z hornického města nás na Městském fotbalovém stadionu v Karviné – Ráji přivítá v neděli 7. října od 15.00. Nachází se v dobrém rozpoložení a Dukle bude chtít odvést dvě prohry z minulé sezony. Zvládneme Karvinou porazit?

MFK Karviná neměla pěkný začátek sezony, po pěti prohrách v řadě ale chytla dobrou sérii a z v následujících pěti zápasech třikrát vyhrála, jednou prohrála a jednou remizovala, čímž nasbírala 10 bodů, které má nyní v tabulce na 11. místě. Tým trenéra Romana Nádvorníka se také rozstřílel, ve zmíněné bodové sérii dal 10 gólů, celkem v sezoně je to 14. Nejlepším střelcem Karviné je útočník Tomáš Wágner se 4 přesnými zásahy.

I přes stále poslední místo se Dukla zvedá, ve 3 zápasech od reprezentační pauzy získala 4 body. Zlepšila se zejména obrana, kdy jsme inkasovali pouze dvakrát. Výhodou je, že ostatní týmy ze spodku tabulky nám nezvládly utéct a jsme tak stále na dostřel klidnějším vodám – patnáctá Olomouc má bodů 6, čtrnácté Slovácko 9. Karvinou jsme v minulé sezoně porazili v obou zápasech (doma 3:2, venku 3:1) a rádi bychom na výsledky navázali. „Do zápasu jdeme s cílem vyrovnat se domácím v agresivitě. Pokud tohle zvládneme a podpoříme silnou kombinací a zdravým sebevědomím, můžeme a chceme uspět. Po těžkém a bezbodovém začátku změnili způsob hry. Momentálně vychází z hlubokého obranného bloku a spoléhají na brejkové a standardní situace. Klíčová je pro hru Karviné forma stoperské dvojice, Budínský, Wágnerova přesnost a síla po zisku míče,“ řekl o Karviné trenér Dukly Roman Skuhravý.

Pouze 4 vzájemné zápasy proběhly v ligové historii mezi Duklou a Karvinou. Dvakrát vyhrála Dukla, jednou Karviná, jednou se remizovalo. Gólové skóre je 7:5 pro Duklu.

Nedělní zápas bude řídit hlavní rozhodčí Petr Ardeleanu s asistenty Tomášem Mokruschem a Ondřejem Kožárem. Delegáty budou Miroslav Liba a Miroslav Poklop.

Poslední utkání soupeře

Bohemians 1905 - MFK Karviná 0:0

Bohemians 1905: Valeš - Dostál, Bederka, Krch, Schumacher - Reiter, Hašek F., Hašek M., Záviška - Nečas (84. Šmíd), Mašek (69. Vodháněl).

MFK Karviná: Berkovec - Čolić, Panák, Janečka, Moravec - Mertelj, Budínský (87. Krivák) - Ba Loua (70. Guba), Lingr (46. Smrž), Letić - Wágner.

Poslední vzájemné utkání

MFK Karviná - FK Dukla Praha 1:3 (0:1)

Branky: 48. Kalabiška – 30. Djuranovič, 50. Holík, 61. Miloševič.

MFK Karviná: Le Giang - Štěrba, Dreksa, Hošek, Eismann (C) - Panák, Janečka (77. Voltr) - Lingr (46. Letič), Budínský, Kalabiška - Ramírez (61. Šisler).

Dukla Praha: Rada - Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný - Hanousek (C), Holík (90. Douděra), Bilovský - Brandner, Djuranovič (61. Holenda), Néstor (72. Kušnír).