clanek-1
  • Rozhovory

  • 01.10.2018

Tomáš Kott: O startu jsem se dozvěděl v kabině před zápasem

Svůj debut v první lize zažil proti Zlínu záložník Tomáš Kott, a rovnou v základní sestavě. Osmnáctiletý hráč dukelské juniorky odehrál v sobotu 55 minut, ještě o den dřív ale neměl o svém startu za A tým ani tušení.

Kdy ses dozvěděl, že budeš proti Zlínu v základu?
Dozvěděl jsem se to v sobotu před zápasem v kabině. Ještě v pátek jsem neměl žádné náznaky, ani na tréninku, takže to pro mě bylo překvapení. Vůbec jsem nečekal, že bych šel do hry hned od začátku, když už, myslel jsem, že budu sbírat minuty jako střídající hráč.

Jaký byl tvůj první zápas za dukelské áčko?
Hodně náročný! Oproti Juniorské lize je to opravdu velký rozdíl, jak po fyzické, tak po technické stránce. Kluci z týmu mě na hřišti podrželi, pomáhali mi, abych nebyl tak zbrklý, nekazil, a myslím, že to na debut nakonec nebylo špatné. Cítil jsem se dobře. 

Jsi spokojen s remízou?
Před zápasem bychom bod brali, ale v průběhu bylo vidět, že saháme po vítězství. Bohužel to tam nespadlo, takže až taková spokojenost nepanuje.

Mrzelo tě, že jsi neproměnil svou šanci v prvním poločase?
To byla škoda. Já jsem se tak moc snažil trefit bránu, až jsem jí vůbec netrefil (směje se).

Kdo tě přišel na zápas podpořit do hlediště?
Bylo jich dost. Máma, babička, děda, spoluhráči z juniorky i kamarádi z Kladna. Udělalo mi radost, že tu jsou, protože to pro mne byl důležitý moment.

Ze tří zápasů po reprezentační pauze máme čtyři body, cítíš, že se Dukla zvedá?
Ale jo, na tréninku už je to také uvolněnější a příjemnější, i v zápasech vidíme, že máme víc šancí, dovolíme si, hrajeme odvážněji. Změnila se atmosféra i herní styl a vypadá to, že nám bude sedět. Doufám, že je jen otázka času, kdy poskočíme v tabulce výš.

Hodně se nám zlepšila obrana, hraje se lépe, když víš, že jsou vzadu Ďurica a Raspopovič?
Je to znát. Oba jsou velmi silní stopeři, kteří odehráli mnoho velkých zápasů. Víme, že jejich kvality jsou značné, proto si dovolujeme víc útočit.