clanek-1
  • Rozhovory

  • 27.09.2018

Nikola Raspopovič: V Olomouci jsme měli bodovat, proti Zlínu budeme lepší

Stoper Dukly Nikola Raspopovič má za sebou od svého příchodu do klubu dva ostré zápasy, se Zlínem ho čeká třetí, pokud ho trenér Roman Skuhravý nominuje do sestavy. A zatímco ten první se týmu vydařil, utkání s Olomoucí už tak pozitivně nehodnotí.

Nikolo, jak se cítíš po prvních dvou zápasech v dresu Dukly?
Cítím se tu dobře. Myslím, že máme dobrý tým, bohužel ale ten druhý zápas, do kterého jsem nastoupil, se nám nepovedl tolik, jako první zápas s Libercem. Měli bychom zapracovat na koncentraci, a to tak, aby nám vydržela během celého zápasu, což se nám proti Olomouci bohužel nepodařilo a pak jsme obdrželi gól ze standardky. Hráli jsme dobře, měli jsme šance. Příště už je musíme proměnit.

Byl jsi zklamaný z prohry v Olomouci?
Jistě, že byl! Měli jsme bodovat, nejde nebýt zklamaný. Další zápas bude lepší. Naše hra, standardky, koncentrace. Věřím, že z hřiště odejdeme se třemi body.

Hodnotíš svůj start v Dukle jako povedený?
Z osobního hlediska ano. Dávám do toho sto procent, to je moje práce, Nejsem ale typ, co by mluvil o sobě a hodnotil se, od toho je tu trenér a realizační tým. Já dělám, co umím.

Mluvíš dobře anglicky, ale česky ještě ne. Pociťuješ nějakou jazykovou propast v kabině nebo v běžném životě v Praze?
Zatím mi angličtina na základní věci stačila, ale dobře si uvědomuji, že budu muset začít s češtinou.

Kdy se začneš učit?
No, co nejdřív! (Směje se). Můj dobrý kamarád Braňa Miloševič mi slíbil, že mi s tím pomůže. Asi mu to budu muset připomenout.

Bude pro tebe čeština těžká?
Snad to nebude tak hrozné. Srbština je také slovanský jazyk a je češtině podobná. Půjde to, ale musím se dát do učení.