clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 21.09.2018

Do Olomouce pro tři body?

Souboj posledního s předposledním, to bude zápas 9. kola, k němuž zajíždí Dukla do Olomouce. Na Andrově stadionu startuje v sobotu v 15.00 a Dukla by ráda zopakovala úspěch z minulého kola, kdy získala tři body nad Libercem.

Oproti loňskému ročníku zažívá Sigma strmý sešup, z dosavadních 8 zápasů vyhrála jen jeden – nad trápící se Mladou Boleslaví. Na kontě má 3 body, stejně jako Dukla, a nachází se na 15. místě. Nepříznivá situace obou celků dává tušit, že zápasu přikládají velkou důležitost: Hraje se totiž o možnost poskočit ze samého dna tabulky k bezpečnějším příčkám. Sigma před zápasem burcuje a doufá, že se chytne právě na našem celku. Vždyť v minulém roce nás na svém hřišti porazila 3:0. To je ale výsledek, který rozhodně nemíníme opakovat.

V zádech máme domácí vítězství nad Slovanem Liberec, který jsme porazili 2:0, góly vstřelili Uroš Djuranovič a Ivan Schranz. Po první výhře v sezoně šla atmosféra v kabině nahoru, mužstvo cítí nový impuls v podobě trenéra Romana Skuhravého a stoperské dvojice Raspopovič – Ďurica. Věříme, že v sobotu zvládneme udělat i další krok, stále se ale nacházíme na posledním místě tabulky. „Z postavení, ve kterém jsou oba kluby, plyne důležitost utkání. Pro mě je Olomouc silou kádru a kvalitou hry jedním z nejlepších týmů u nás a je jen otázkou času, kdy se nastartuje. Pro nás se nic nemění a stále se soustředíme na principy, které chceme, aby v naší hře byly. Samozřejmě se budeme chtít připravit na křídelní prostory, ve kterých je Sigma velice silná, důležitým faktorem bude eliminace standardních situací, v nichž je velmi kreativní. Věřím tomu, že nám pomohl další společný týden a že předvedeme hru, která bude zase o krůček lepší než v minulém zápase. Uvidíme, na co to bude stačit,“ řekl před zápasem Roman Skuhravý.

Historická bilance je poměrně vyrovnaná. Z 10 vzájemných zápasů čtyřikrát vyhrála Olomouc, třikrát Dukla a třikrát skončil zápas remízou. Gólové skóre je 12:11 pro Duklu. Poslední vzájemný střet přinesl hned pět gólů, Dukla v něm podlehla Olomouci 2:3.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Pavel Orel s asistenty Dušanem Pospíšilem a Zdeňkem Arnoštem, čtvrtým rozhodčím bude Jan Mikyska. Za delegáty dorazí Ladislav Čičmanec a Zdeněk Zavadil. 

Poslední utkání soupeře

1. FK Příbram - SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 59. Slepička.

1. FK Příbram: Švenger – Hlúpik, Nitrianský, Tregler, Skácel (C) – Průcha, Květ (67. Kilián), Soldát, Antwi – Fantiš (59. Mingazov) – Slepička (78. Voltr).

SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký (67. P. Dvořák), Kotouč, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček, Plšek (78. Yunis), Kalvach, Houska, Falta (59. Hála) – Nešpor.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - SK Sigma Olomouc 2:3 (1:1)

Branky: 27. Schranz, 71. Kušnír – 31., 58. a 68. Řezníček.

FK Dukla Praha: Rada (C) – Kušnír, Ostojič, Jiránek, Miloševič – Bilovský – Holík (65. Djuranovič), Brandner (72. Albiach), Douděra (65. Hanousek), Podaný – Schranz.

SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radakovič, Jemelka, Hála – Zahradníček, Houska (C) (89. Polom), Kalvach, Manzia (61. Falta) – Plšek – Řezníček (81. Texl).