clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 15.09.2018

Po reprezentační pauze hostíme Liberec

Neděle 16. září, 15.00. To je čas výkopu zápasu 8. kola FORTUNA:LIGY mezi Duklou a Libercem. Který z týmů přes reprezentační pauzu lépe potrénoval a bude se v neděli večer radovat z úspěchu?

Dvě výhry a čtyři remízy stačily Liberci na 10 bodů a 8. místo tabulky, naposled slavil výhru nad Příbramí a remizoval se silným Baníkem Ostrava. Mužstvo Liberce během reprezentační pauzy porazilo v MOL Cupu Štěchovice 5:1 a přivedlo zvučnou posilu. Rolando Aarons z Newcastlu přišel na hostování a mohl by zasáhnout i do duelu proti Dukle.

Ani Dukla v pauze nezahálela. Nejprve porazila v MOL Cupu 2:0 třetiligový Písek. Poté přivedla na post hlavního trenéra Romana Skuhravého, kádr doplnili dva zkušení stopeři Ján Ďurica a Nikola Raspopovič. Na hostování naopak odešli Lukáš Holík (Zlín) a Dominik Preisler (Jihlava), se Štěpánem Korešem Dukla ukončila smlouvu. V neděli bude moct ukázat, nakolik byly změny účinné. „Liberec ví co chce hrát a zlepšuje se, podle mého jde o jeden z nejpohyblivějších týmů ligy. Na to se musíme připravit a eliminovat přechodové fáze. Liberec má silné individuality v ose týmu, brankáře, který je silný ve hře s míčem, a možnost alternovat velice rychlé hráče v křídelních pozicích. Všichni mluví jen o tom, že musíme vyhrát, já budu tlačit na hráče, aby hráli hru se vším, co k tomu patří. Pokud odvedeme výkon, se kterým budeme spokojení, máme na čem stavět. Favoriti nejsme, ale konkurenceschopní budeme. Klíčem je klima v mužstvu,“ řekl před zápasem trenér Skuhravý.

Z historicky 14 vzájemných zápasů Dukla 6x vyhrála, 3x remizovala a 5x prohrála. Gólové skóre je 18:15 pro Duklu.

Nedělní zápas bude řídit hlavní rozhodčí Pavel Franěk s asistenty Pavlem Vlasjukem a Vítem Melicharem, čtvrtým rozhodčím bude Jan Váňa. Jako delegáti dorazí Petr Petřík a František Hubička. 

Poslední utkání soupeře

FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava 0:0

FC Slovan Liberec: Hladký - Mikula, Vuklišević, Karafiát, Kačaraba - Breite (C), Oscar (63. Oršula) - Potočný, Ševčík, Malinský (75. Pešek) - Mashike (84. Pázler).

FC Baník Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý (C) (84. Procházka), Holzer (75. Granečný) - Šašinska (68. Jirásek), Diop.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Slovan Liberec 2:0 (0:0)

Branky: 54. Schranz, 82. Holík.

FK Dukla Praha: Rada - Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný - Hanousek (C), Bezpalec - Douděra (64. Brandner), Néstor (79. Kušnír), Holík (90. Djuranovič) - Schranz.

FC Slovan Liberec: Hladký - Coufal (C), Karafiát, Mikula, Kerbr - Breite (46. Oscar), Folprecht - Bosančić, Bartl (71. Graiciar) - Ševčík - Pulkrab (71. Da Silva).