clanek-1
  • Rozhovory

  • 07.09.2018

Roman Skuhravý: Primární je, abychom se nastartovali výsledkově

V Dukle se v pátek ráno odehrála další změna. A tým po Pavlu Drskovi převzal Roman Skuhravý, který teprve před pár dny oznámil svůj konec v Opavě. Nabídka Dukly mu dávala smysl, protože bude mít z Prahy blíž domů do Jablonce, ale i kvůli sympatiím k dukelské filosofii a znalosti prostředí.

Váš příchod na Duklu se odehrál velmi rychle, jak celý proces probíhal?
Teprve před pár dny jsem udělal těžké rozhodnutí, když jsem skončil v Opavě. V ne úplně dobrém rozpoložení mi zavolal ředitel Dukly pan Šrámek s nabídkou práce. Pro mě to bylo složité ze dvou hledisek. Zaprvé, jít z jednoho mužstva do druhého, které bude evidentně bojovat o záchranu. Za druhé, Pavel Drsek je můj kamarád, se kterým jsem dva roky pracoval. Ale tím, že nabídka splňovala moje kritéria – mohu být blíž rodině, protože z Jablonce se dá do Prahy v pohodě dojíždět, práce je dlouhodobého rázu a ztotožňuji se s filosofií Dukly, rozhodl jsem se přijmout.

Jak na Váš odchod v Opavě reagovali?
V Opavě jsme měli dohodu, která říkala, že uzavření smlouvy nastane v případě mého nového angažmá. To, že se to seběhlo tak rychle a brzy, může pro někoho vypadat nepřijatelně, ale já jsem profesionál a Opavě jsem dal, co jsem mohl. Stejně tak se budu chovat na Dukle, bez toho, abych věděl, jak to dopadne.

Dávalo Vám angažmá v Dukle smysl i vzhledem k tomu, že jste před několika lety v klubu působil jako trenér staršího dorostu?
Jednoznačně. Jsem nasáklý filosofií Dukly, která se sice v posledních letech poněkud upozadila, ale věřím, že se k ní můžeme vrátit a že Dukla má díky své historii a díky tomu, jakým způsobem zde vybudovali mládežnickou základnu, oprávněné místo na slunci. Budeme bojovat za to, aby vzkvétala.

Jak bude vypadat Váš realizační tým?
O tom se zatím jedná, bohužel jsem musel udělat jedno rozhodnutí. Minimálně do zimy bych chtěl, aby byl realizační tým téměř komplet nový, protože chci, abych měl možnost co nejrychleji a bez jakýchkoliv vnějších vlivů tlačit na mužstvo tak, jak bych chtěl sám. Mým asistentem teď bude Richard Polák, který dosud vedl dukelskou juniorku.

Jaký styl hry byste chtěl s týmem praktikovat?
V téhle chvíli se vůbec nemá smysl bavit o způsobu hry. Zcela primární je, abychom se nastartovali výsledkově, protože z vlastní zkušenosti vím, že to je největší motivace. Jdu do Dukly s tím, že chci ctít filosofii klubu.

Co říkáte na tým, který máte k dispozici?
Je hrozně brzy se vyjadřovat k týmu. Mužstvo jsem si analyzoval, s příchody nových hráčů se určitě zkvalitnilo a já vždycky věřím, že hráči, kteří jsou v ligovém kádru, mají svůj potenciál a záleží jenom na naší vzájemné spolupráci, jakým způsobem budou chtít se zlepšovat a nabírat věci, které po nich budeme požadovat. Jsem přesvědčen, že v každém mužstvu je potenciál na to, aby se minimálně mohlo rvát v každém zápase o body.

Jak těžké bude dohnat manko z úvodu sezony?
Nejdu s tím do toho, abychom doháněli manko. Přistupuji k tomu tak, že hrajeme s Libercem a víme moc dobře, že musíme začít získávat body. I když slovo „musíme“ nemám rád, v téhle chvíli to tak je a je to o tom, abychom body získávali kontinuálně.