clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 31.08.2018

Nejkratší výjezd

Malým pražským derby mezi Spartou a Duklou na Letné odstartuje 7. kolo FORTUNA:LIGY dnes od 18.30. Pro Duklu se jedná o nejkratší výjezd sezony.

Sparta je týmem, který v současné chvíli sídlí na 4. místě tabulky se 14 body. Ligovou sezonu začala velmi dobře, když vyhrála první čtyři zápasy, v pátém a šestém kole ale bodově ztratila remízami s Příbramí a Bohemians. I tak bude chtít v této sezoně jistě hrát o titul a snažit se rychle dohnat bodové manko. Sparta má vysokou produktivitu, do sítě soupeřů už nastřílela 12 branek. Obdržela zatím jen 4. Po odvolání trenéra Pavla Hapala vede tým do zápasů sportovní manažer Zdeněk Ščasný.

Dukla si je síly soupeře velmi dobře vědoma a hráči i trenér ví, že obrat Spartu o body na jejím hřišti bývá extrémně složité. To by nám ale obzvlášť nyní přišlo velice vhod, rádi bychom totiž zlomili smůlu a získali konečně body do tabulky. „Sparta má kádr plný hráčů, kteří stáli spoustu peněz, takže po 2 zápasech, kdy nedokázali vyhrát, budou od domácích fanoušků pod tlakem. My budeme chtít konečně uspět a nějaké body přivézt na Julisku, i když víme, že zápas bude těžký. Nejedeme tam poražení. Sparta byla loni trochu jiná, posun k lepšímu u nich určitě nastal. Teď ale dvakrát remizovali a jsem zvědavý, jak dokážou pracovat s tlakem v případě, že bychom dali první gól my nebo kdyby se jim v zápase dlouho nedařilo skórovat. My nemáme co ztratit a pojedeme tam s čistou hlavou,“ řekl před zápasem trenér Dukly Pavel Drsek.

Historické bilance neskýtají Dukle příjemný pohled. Ze 14 vzájemných zápasů jsme vyhráli jen jednou, 4x jsme uhráli remízu a 9x jsme Spartě podlehli. Gólové skóre máme pasivní – 7:24. Na Letné jsme navíc ještě Spartě nedali ani jeden gól.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Ondřej Pechanec s asistenty Jakubem Hrabovským a Zdeňkem Dobrovským, čtvrtým rozhodčím bude Tomáš Klíma. Jako delegáti dorazí Miroslav Svoboda a Mgr. Emil Ubias. 

Poslední utkání soupeře

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 1:1 (0:0)

Branky: 87. Záviška (Bartek) - 61. Šural.

Bohemians Praha 1905: Valeš - Dostál, Krch, Šmíd, Bartek - Reiter (76. Záviška), Bederka (67. M. Hašek), F. Hašek, Vaníček - Mašek (37. Nečas), Júsuf. 

Sparta Praha: Nita - Chipciu, Kaya, Radakovič, Vatajelu (81. Vukadinovič) - Stanciu (46. Sáček), Frýdek, Kanga, Plavšič - Šural, Tetteh (88. Pulkrab).

Poslední vzájemné utkání

AC Sparta Praha - FK Dukla Praha 3:0 (2:0)

Branky: 3. a 80. Šural, 14. Plavšič.

AC Sparta Praha: Nita – Zahustel, Hovorka, Štetina, Vatajelu – Stanciu (83. Sáček), Kulhánek, Kanga, Plavšič – V. Kadlec (46. Ben Chaim), Šural (C) (85. Lafata).

FK Dukla Praha: Rada (C) – Kušnír, Ostojič, Bezpalec, Miloševič – Bilovský – Holík (82. Doumbia), Brandner, Douděra, Podaný – Schranz (78. Djuranovič).